Bioweide

Bioweide

Oorsprong

De pure smaak van Bioweide vindt zijn oorsprong in het dorpje Rouveen in het prachtige rivierengebied van Overijssel. Bioweide wordt gemaakt met respect voor natuur, milieu en dier. De kaas wordt volgens biologische principes bereid met Hollandse, biologische melk met weidegang garantie. Het hele assortiment van Bioweide is niet alleen biologisch, maar ook vegetarisch. Proef Bioweide en je proeft de natuur! 

Op de boerderij

Op de biologische boerderij van Henk Hiemstra, één van de Bioweide boeren, staat dierenwelzijn centraal. In de 55 ha. Hollandse weide staan 110 koeien vol genot te grazen van het lange, verse gras. Opvallend is dat er zoveel meer groeit in het weiland dan alleen het gras. De weide staat vol met paardenbloemen, klavers en andere kruiden. Hierdoor wordt de melk, en dus ook de kaas, alleen maar lekkerder. De bloemen en klavers groeien in de wei, omdat er geen chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt. Naast het malse gras eten de koeien vers gemaaid gras en biologisch voer en krijgen ze alle tijd om te herkauwen en te slapen.

Kaasmaken

Bioweide wordt gemaakt bij Rouveen, een kleine specialiteiten kaasmakerij, welke is aangesloten bij de Duurzame Zuivelketen. Deze keten zet zich in voor een toekomstbestendige en verantwoorde zuivelketen, met speciale aandacht voor klimaat neutrale ontwikkeling, weidegang, diergezondheid en dierenwelzijn en biodiversiteit en milieu. Bij het maken van Bioweide kaas worden geen kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen toegevoegd.

Bioweide assortiment

Bioweide Jong Belegen

Deze kaas is heerlijk zacht en romig van smaak. De receptuur van de kaas stamt uit 1973, toen de boer zijn eigen kaasmakerij in Rouveen startte. 

Bioweide Heerlijk Pikant

Deze kaas is lekker pikant van smaak, doordat hij in alle rust heeft kunnen rijpen op onbehandelde houten planken. Zo blijven bijzondere smaken behouden. 

Bioweide Mooi Oud

Bioweide Mooi Oud is een pittige oude kaas. Mooie rijpingskristallen sieren de kaas. Dit is een teken van optimale rijping. Puur genieten!

Bioweide Fenegriek-Koriander

In Bioweide Fenegriek-Koriander zijn verse biologische fenegriekzaadjes en koriander toegevoegd wat een iets zoete, nootachtige smaak geeft.

Bioweide Kruidig Basilicum

Aan de Bioweide Basilicum wordt biologische basilicum toegevoegd. De basilicum geurt heerlijk en geeft deze milde kaas een lekker kruidige smaak.

Bioweide geitenkaas

Geitenkaas is geschikt voor mensen met koemelk-intolerantie. Daarnaast is geitenkaas licht verteerbaar en past hierdoor in een bewust voedingspatroon.

Ga naar boven