Boerenpracht

Boerenpracht

Voor onze Boerenpracht hebben we de mooiste kazen geselecteerd. Alle kazen van Boerenpracht worden op de boerderij gemaakt. Het is het vakmanschap en de ervaring van de boer wat deze kaas zo bijzonder maakt.
Elke kaas heeft zijn eigen verhaal. Zo wordt de Stolwijker wordt nog geperst in houten vaten met kaasdoeken wat je terugziet in de korst De rijping van de kaas is van groot belang voor de smaak. Kazen van Boerenpracht krijgen de tijd om rustig te rijpen op houten kaasplanken. De ene kaas langer dan de andere, maar elk tot ze hun eigen rijke smaak ontwikkeld hebben. Zo zijn alle kazen van Boerenpracht uniek.

Basisassortiment:

Boerenpracht Jong Belegen
Heerlijke jong belegen kaas gemaakt op de boerderij. Verkrijgbaar in de rauwmelkse boerenkaas en de niet-rauwmelkse boerderijkaas variant.

Boerenpracht Boerderijkaas Belegen
Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee bereidt boer Sjaak deze karaktervolle smedige kaas met mooie ogen op ambachtelijke wijze.

Boerenpracht Boerenkaas Stolwijker
De Boerenkaas Stolwijker is een echte klassieker. Deze kaas heeft een onderscheidende licht pikante, kruidige smaak en wordt nog door de boer op traditionele wijze gemaakt met kaasdoeken in houten vaten.

Boerenpracht Boerenkaas Affiné
De Boerenkaas Affiné ligt het liefst lang op de planken, om heerlijk te rijpen. Hierdoor ontwikkelt de rijke smaak zich tot in perfectie. Kaas met allure!

Boerenpracht Boerenkaas Junior
In het Zuid-Hollandse dorpje Waarder maakt boerin Janny deze kleine kaasjes van een kilo. Leuk voor cadeaupakketten.

Boerenpracht Boerenkaas Mini
Leuk als cadeautje, een pondkaasje, verkrijgbaar in verschillende ‘smaken’.

Maak nu kennis met de helden van Boerenpracht:
Vier bijzondere boeren, kazen met bijzondere smaken en bijzonder vakmanschap. Dat zijn onze helden! Het ´heldenassortiment´ is onze toplijn naast de basislijn van Boerenpracht en wordt gemaakt door de volgende boeren:

Erik Rotteveel - Kruimel
In het dorpje Rijpwetering, in het Groene Hart, woont boer Erik Rotteveel. Zijn familie maakt al sinds 1937 boerenkaas. Hij is onze held omdat hij elke dag van rauwe melk échte boerenkaas maakt. De manier waarop is bijzonder! De wrongel gaat namelijk als losse kruimels in houten kaasvaten, hierdoor ontstaan kleine gaatjes in het zuivel. De linnen doeken in de vaten maken vouwen in de korst van de kaas. Erik zijn boerenkaas tintelt een beetje op de tong en is pikant van smaak.

Jaap Schep - Kanjer
Je moet wel een kanjer zijn om deze kaas te maken! Deze kanjer van een kaas is namelijk 30 kilo zwaar. Dat vraagt om echt vakmanschap. Daarom is Jaap Schep onze held. Samen met zijn vrouw Rianne maakt hij 6 dagen in de week kaas. De koeien van Jaap gaan ieder voorjaar tot het najaar overdag naar buiten. De kaas is, zoals dat bij kaas wordt genoemd, heel smedig (lees: smeuïg) en is vol en zuiver van smaak!

Johan Bosma- Fenegriek met Pompoen en Koriander
In het puntje van de Noordoostpolder ligt het dorpje Rutten. Hier is het waar Johan Bosma op boerderij Poldergenot overheerlijke kazen maakt. Tijdens de bereiding expirimenteert hij heldhaftig met kruiden en andere ingrediënten. Zo kwam hij tot deze heerlijke smaakcombinatie van fenegriek met stukjes pompoen en een vleugje koriander. Een kaas met een nootachtig karakter en een verrassend lekkere twist.

Jirco Vlooswijk - Hollandse Roodkorst
Een echte held, boer Jirco uit Montfoort. Naast dat zijn boerderij een zorgboerderij is voor mensen met een beperking, maakt hij ook nog eens hele bijzondere kaas. Na bereiding wast hij zijn kaas namelijk met een roodbacterie. Dit zorgt ervoor dat deze jonge kaas een heel eigen pikant aromatische smaak heeft. Het zuivel van de kaas is boterzacht, dat maakt de kaas heerlijk smedig. Ook het uiterlijk van de kaas is bijzonder. Hij is namelijk veel platter dan andere kazen en heeft een oranje rode korst. 

Ga naar boven