Boer'n Trots

Boer'n Trots

Midden in Twente ligt landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. Om de beste melk te verkrijgen hebben koeien goede voeding nodig. In de weiden zaait Herbert extra klaver. Hierdoor zijn er minder kunstmatige meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook kunnen de koeien zelf bepalen of ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden. Is het te koud of warm buiten? Dan ontbreekt het de koeien in de stal nergens aan door de speciale koematrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in de kazen. Echte Boer’n Trots! Ambacht ..... Oet Twente.

Sinds 1985 wordt op het bijna 100 jaar oude landgoed kaas gemaakt. Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze melk supervers verwerkt wordt tot kaas. Nadat de kazen gemaakt zijn, worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hierdoor ontstaat de mooie kleur van de kaaskorst en de karakteristieke, iets zoete smaak. Dit maakt de kazen van Herbert uniek.

Het Boer’n Trots assortiment bestaat uit een prachtige selectie gewassen kazen met een karamel- of honingkorst. De kazen zijn beschikbaar in verschillende leeftijden, met koemelk of geitenmelk en diverse kruiden, zoals de Boer’n Trots Trio Peper en de Boer'n Trots Groene Pesto. Op de Boer’n Trots Klaver Pikant is Herbert extra trots, met deze kaas heeft hij namelijk Super Gold gewonnen op de World Cheese Awards.

Meer informatie? Bezoek de website van Boer'n Trots: www.boerntrots.nl.

Ga naar boven