Laatste nieuws

Laatste nieuws

September 2018

Kom langs voor een kijkje achter de schermen!

Bij Vandersterre werken we samen met alle 'kaasgekke' medewerkers elke dag met liefde voor het ambachtelijke product dat kaas nu eenmaal is. Deel jij deze passie voor kaas en wil je samen met ons groeien?

Vandersterre Packaging opent zaterdag 13 oktober 2018 haar deuren, zodat jij een kijkje kan nemen in onze keuken! Wij zijn continue op zoek naar talent en voor onze locatie in Grootebroek zijn wij o.a. op zoek naar operators, productie medewerkers en een medewerker binnenkomende goederen.

We zien je heel graag zaterdag 13 oktober om 10.00 uur om je meer over ons mooie bedrijf te vertellen & wie weet worden wij dan binnenkort collega’s! Schrijf je in via deze link: https://www.kbbbd.nl/voor-bezoekers/vandersterre-groep  en ontvang van ons direct het gehele programma van die ochtend. Tot de 13e! 


Augustus 2018

Vakbeurs Foodspecialiteiten

Kom op maandag 1 en dinsdag 2 oktober 2018 naar de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Dé ontmoetingsplek voor liefhebbers van food! Uiteraard zijn wij er met nieuwe producten, welke te bewonderen én te proeven zijn. Ook zal onze kok de lekkerste hapjes klaarmaken met onze kaasspecialiteiten en zullen wij met onze stand volop verrassen en inspireren.

Wij hopen dat u een mogelijkheid heeft om ons te komen bezoeken. De vakbeurs is dit jaar geopend van 13.00 tot 22.30 uur. Klik hier om je te registreren op de website en bezoek de Vakbeurs Foodspecialiteiten gratis!

Tot ziens op onze stand!
(Hal 1, stand: 119)


Juli 2018

Boer’n Trots valt wederom in de prijzen!

Boer’n Trots kaas van Landgoed Kaamps is tijdens de International Cheese Awards 2018 met diverse onderscheidingen bekroond. Dit bevestigt de unieke smaak en kwaliteit van de kaas. Boer’n Trots maakt haar naam en faam waar; het is kaas om trots op te zijn!

De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld. In deze editie van 2018, die plaatsvond in het Britse Nantwich, werden meer dan 5.000 kazen uit 27 landen gekeurd; verdeeld over verschillende categorieën. De kazen worden door internationale juryleden gekeurd. Zij beoordelen de kazen onder andere op smaak, geur, consistentie en uiterlijk. Vandersterre Holland is verheugd op de bekroningen van de volgende kazen:

  • GOUD  Boer’n Trots Bospaddenstoel
    Categorie Cheese with savoury additives

  • ZILVER Boer’n Trots XO
    Categorie Best Dutch Cheese

  • BRONS Boer’n Trots Klaver
    Categorie Specialty Cheese (Semi-Hard)

Unieke smaakeigenschappen van Landgoed Kaamps
Bij Landgoed Kaamps wordt alleen kaas van uitmuntende smaak gemaakt. Het Boer’n Trots assortiment is ontwikkeld door boer Herbert zelf en volgens familie-receptuur. Behalve varianten op basis van koemelk zijn er ook diverse geitenkazen.

• Boer’n Trots Bospaddenstoel heeft een unieke smaak door toevoeging van grove stukjes champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, kastanje en bieslook.
• Boer’n Trots XO is een brokkelkaas, minimaal 80 weken gerijpt en met prachtige zoutkristallen. De smaak is bijzonder vol en smedig.
• Boer’n Trots Klaver romige kaas met karamelgewassen korst, gemaakt van het melk van klavergrazende koeien.

Lees hier meer over de awards van de kazen. 

boer'n trots xo award


Juni 2018

De NOS publiceert een mooi item over Landgoed Kaamps!

Onbeperkt massages en altijd kunnen luieren op een waterbed. Klinkt als een droomleven, maar voor de koeien op Landgoed Kaamps is het dagelijkse realiteit. Lees het volledige item op de NOS terug!


Mei 2018

Bekijk de nieuwe Landana Organic film!

Ontdek de kunst van biologisch kaasmaken in de nieuwe animatiefilm van Landana Organic. Wil je op de hoogte blijven van komend videomateriaal? Volg dan Landana Organic op YouTube en klik hier om je te abonneren op het kanaal.


Mei 2018

Bezoek onze nieuwe Landana Jersey kaas website!

Onze Landana Jersey Kaas website is nu officieel live! En daar zijn we heel trots op. Neem een kijkje op www.landanajersey.nl en ontdek de ANDERE koe, de ANDERE melk en de BETERE Kaas.Mei 2018

Dansende koeien bij Landgoed Kaamps!

Het is lente en de koeien kunnen weer lekker naar buiten! Toen Boer Herbert van Landgoed Kaamps de staldeuren weer open deed rende de koeien naar buiten om te genieten van het verse gras. 

In de winter blijven de koeien altijd op stal. Het is dan te koud buiten en het gras is onvoldoende voedzaam. In de stal ontbreekt het de dames niet aan comfort. Zo kunnen zij liggen op heerlijke koematrassen, zijn er massageborstels en is er altijd voldoende stro beschikbaar. Nu de lente weer is begonnen, is dat verleden tijd en kunnen de koeien weer lekker naar buiten. 

Fijn voorjaar!

 

Bekijk via onderstaand filmpje hoe blij de koeien waren:

 


April 2018

Twents kaasmeisje Femke boert goed in Amerika: dankzij waterbedden en massage voor koeien 

Wat zijn wij trots op Femke! Femke is net terug uit New York. Waar zij met de award-winnende kazen van zuivelboerderij Kaamps in Deurningen volop in de spotlights stond. Na twee eerdere prijzen in Engeland willen de Tukkers nu Amerika veroveren. Met waterbedden en massageborstels voor koeien als geheim van 't succes...

RTV Oost heeft een geweldig mooi artikel hierover geschreven. 

 

 


Maart 2018

Kom naar onze open dag!

Samen met diverse andere bedrijven in de regio ’t Groene Hart zetten wij op donderdag 12 april a.s. onze deuren open voor mensen die op zoek zijn naar werk: een baan, stageplek, leerwerkplek of werkervaringsplaats. Op 12 april presenteren wij ons aan werkzoekenden.

Momenteel zoeken wij voor onze Marketing afdeling een fulltime Marketing Medewerker Internationaal en voor onze afdeling Finance een Parttime Financieel Administratief Medewerker voor 24 uur. Kijk hier voor de volledige omschrijving.

Daarnaast willen wij voor de orderverwerking en het onderhoud van de kazen op de afdeling Operatie flexibele oproepkrachten en voor de zomermaanden vakantiekrachten.

Ken jij mensen die geknipt zijn voor ons bedrijf en graag eens een kijkje willen nemen binnen onze organisatie?
Laat deze persoon zich dan snel aanmelden voor de open dag op 12 april a.s.


Maart 2018

Boer'n Trots Honing Geitenkaas bekroond met GOUD

Onze Boer’n Trots Honing geitenkaas heeft GOUD gewonnen tijdens de World Championship Cheese Contest in de zuivelstad van USA, Wisconsin in de categorie Hard Goat’s Milk Cheese. Met 99,6 punten bleef hij o.a. Frico Chevrette Matured PDO en Old Amsterdam Geitenkaas voor.

De kazen worden door internationale juryleden gekeurd. De juryleden beoordelen de kazen onder andere op smaak, geur, consistentie en uiterlijk. Iedere kaas begint met 100 punten. Per ‘defect’ worden er punten afgetrokken. De drie kazen met de hoogste score krijgen goud, zilver of brons. 

Wij kunnen niet anders dan ontzettend trots zijn op onze Boer'n Trots Honing Geitenkaas!

 

 


Februari 2018

Vandersterre is op zoek naar boerderijkaasmakers!

Een mooie kans voor een selecte groep boeren. Wij zijn op zoek naar boerenkaasmakers die exclusief een meerwaardeproduct leveren. Wij zullen samen zoeken naar het assortiment dat bij hen past en wat de markt vraagt, om zo een ruimer assortiment exclusieve kazen te kunnen voeren. 

Van der Sterre heeft nu drie kaasmakers en we zijn met nog enkele in gesprek, maar er is plek voor meer, aldus CEO Jan Kos.

Als overleg en samenwerkingsorgaan voor de deelnemers is de Stichting Boerderijkaas Platform opgericht. Voorzitter is Femke Nijland, adjunct-directeur van kaasmakerij Landgoed Kaamps in Deurningen (Overijssel). Dit bedrijf is de kaasmaker waar het langst intensief mee wordt samengewerkt. Nijland is heel content. “Wij werken nu zes jaar samen en dat loopt nog steeds goed. Eigenlijk alleen maar beter.”

Kos hoopt dat deze ervaring, en het perspectief, andere boerenkaasmakers over de streep trekt. Hij wil meer exclusieve kaas, maar heeft ook wat te bieden: “Wij garanderen 100% productievulling en een goede kaasprijs, afhankelijk van het onderscheidend vermogen. Op basis daarvan hebben we nu al vele kaassoorten die niet meer noteringsgebonden zijn.”

Boeren aarzelen soms toch ‘om zich uit te leveren’ aan een handelaar.
Kos: “Ik denk dat de ervaring van onze partners genoeg zegt. Het is wel zo dat als wij gaan samenwerken er soms dingen moeten veranderen. Een van onze partners heeft bijna een ‘make-over’ ondergaan, omdat zaken aangepast moesten worden in de productie en we willen dat partners aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Dat is een vereiste om supermarkten binnen te komen.“’
“Het bedrijf is overigens heel blij met de veranderingen, want niet alleen hebben wij veel werk uit handen genomen, wat veel meer rust geeft. Ook is de omzet in een paar jaar verdubbeld en zijn de verdiensten fors gestegen. Wij willen overigens niet alles op ons aantrekken. Samenwerking is iets van twee kanten.”

Wat is het voordeel voor Van der Sterre om vaste leveranciers te hebben?
“We hebben meer invloed op het assortiment en de volumes. Bovendien kunnen wij de afnemers meenemen naar de basis, de plek waar de kaas wordt geproduceerd en naar de mensen er achter.”

Bepalen jullie wat een boerenkaasmaker maakt?
“Wij gaan met de partners zoeken naar het assortiment dat bij hen past en wat de markt vraagt. Soms zijn er heel specifieke vragen en moeten wij kijken hoe we daar aan tegemoet kunnen komen. Bij Kaamps wordt bijvoorbeeld ook kaas gemaakt voor de Amerikaanse markt. Daarvoor gelden heel specifieke eisen, maar als die markt interessant is, is het goed om te kijken of en hoe we daar een product voor kunnen maken.”

Nog even over de stichting. Wat is het hoofddoel?
“De laatste bijeenkomst ging voor 60% over kwaliteit. Wat we vooral willen, is dat de deelnemers van elkaar leren en vrij kunnen praten over ervaringen en fouten. Wij hoeven daar als handelaar niet altijd bij te zijn. Het gaat om het versterken van elkaar en het verbeteren van het product.”

Ken of ben jij de boerderijkaasmaker die met ons wil samenwerken? Neem dan contact met ons op!

 


 

Februari 2018

Nieuw in het Landana assortiment: Landana Geitenkaas Truffel 

Truffel en kaas is een bijzonder goede combinatie. Daarom hebben we naast de koemelk variant nu ook een geitenkaas met truffel geïntroduceerd. Deze heerlijke romige geitenkaas met fijne stukjes Italiaanse zwarte truffel is een echte delicatesse en zeer geschikt voor het borrelplankje. De kaas is minstens 6 weken gerijpt en heeft een volle en delicate smaak.

 


 

Januari 2018

Landana Organic MILD bekroond met GOUD!

Een geweldig begin van 2018: de specialiteit Landana ORGANIC MILD is bekroond met een gouden DLG award. De DLG is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedselwetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. De experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Landana Organic MILD gewaardeerd met 98.60 van de 100 punten. 

De biologische kaas Landana Organic MILD is een heerlijke kaasspecialiteit met een pure, milde en romige smaak. Landana ORGANIC wordt uitsluitend gemaakt van weidemelk, afkomstig van Hollandse koeien, en wordt volgens de oude traditie van de kaasmeester bereid en op natuurlijke wijze gerijpt voor minstens 8 weken. Landana ORGANIC bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen en is geschikt voor vegetariërs en
in een glutenvrije dieet.

 


Januari 2018

Bezoek ons op de Horecava in RAI Amsterdam!

Van 8 t/m 11 januari vindt de Horecava, de vakbeurs voor de foodservice, plaats in Amsterdam. Op onze stand presenteren wij de kazen van Boer'n Trots en Landana Jersey. Landana Jersey is onze nieuwste kaas en is gemaakt van Jersey melk. Op onze stand kunt u, naast de kazen, ook de Jersey melk proeven. U bent van harte welkom op onze stand in hal 7, stand: 07.441.

Wie weet tot ziens op onze stand!

 


 

December 2017

Landana Organic is 's werelds enige USDA-gecertificeerde Goudse kaas

Tot op heden is Landana Organic 's werelds eerste en enige Goudse kaas met een USDA-certificaat. Het Ministerie van Landbouw van de VS reikt dit certificaat uit aan producten waarvan de totale inhoud 100% gecertificeerd organisch is, of waarvan de totale inhoud uit 95% gecertificeerd organische ingrediënten bestaat en de resterende 5% afkomstig is uit een kleine selectie van ingrediënten die niet organisch geteeld zijn maar geen gevaar vormen voor de gezondheid of het milieu. Lees hier het gehele verhaal over de Landana Organic. Een mooi artikel, geschreven door en gepubliceerd op Biojournaal.

 


November 2017

Landana Jersey Gouda geïntroduceerd in de grootste supermarktketen van Duitsland

Trots introduceren wij onze nieuwe Landana Jersey Gouda bij Edeka, de grootste supermarketketen in Duitsland. Twee dagen lang kunnen consumenten de unieke smaak van Landana Jersey Gouda zelf ervaren. De kaas is gemaakt van 100% natuurlijke melk van Hollandse Jersey koeien. Klik hier voor het filmpje en lees meer over Landana Jersey op de Landana website.

 

 

 


 

Oktober 2017

Landana Jersey Gouda in Retail

Lees alles over onze nieuwe Landana JERSEY GOUDA kaas in de november editie van het vakblad Retail: http://bit.ly/2h0fZNk

 


Oktober 2017

Vandersterre Groep schenkt computers aan
stichting “van de Straat”.

Recent heeft de Vandersterre Groep te Bodegraven een gedeelte van haar computerpark vernieuwd. Een aantal van de vervangen computers waren nog goed genoeg voor een tweede leven. Deze computers zijn deze aangeboden aan de Stichting “Van de Straat” te Stede Broec. Deze stichting is in 2015 opgericht toen de initiatiefnemers ontdekten dat veel jongeren thuis zaten of in de problemen kwamen. Stichting van de Straat doet een handreiking om hen weer vooruit te helpen. Door praktisch aan de slag te gaan doen zij ervaring op en bieden ze perspectief vanuit een veilige leeromgeving. De Vandersterre Groep hoopt dat deze bijdrage hierbij kan helpen. 

 

September 2017


Bezoek ons op de Anuga in Keulen

Van 7 t/m 11 oktober vindt de Anuga, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van food, plaats in Keulen. Op onze stand presenteren wij de nieuwste kaasspecialiteiten van Prima Donna en Landana en innovatieve, hoogwaardige kaasverpakkingsvormen. U bent hierbij van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan onze stand in hal 10.1, stand D-071.

 

Anuga

 

Juli 2017

World Grand Prix Dames Volleybal

Als één van de sponsoren van de World Grand Prix volleybal voor dames heeft Prima Donna diverse winkels, markten en kaasspeciaalzaken in de sfeer van het volleybal gebracht. Ook de winkel-acties voor de consument stonden uiteraard helemaal in het teken van het volleybal. Zo zijn er o.a. verschillende toegangskaartjes voor het WGP verloot en kon men kans maken op één van de vele originele oranje Prima Donna volleyballen. In samenwerking met Albert Heijn vestiging Zutphen hebben wij zelfs een heus volleybalveld mogen creëren, compleet met net! Ook online kon de kaasliefhebber niet om Prima Donna heen waarbij oa via Facebook diverse aantrekkelijke prijzen te winnen waren. Op 7, 8 en 9 juli speelden de Nederlandse dames in een bomvol Omnisport te Apeldoorn tegen Dominicaanse Republiek, Thailand en Japan. De bezoekers konden hier kennismaken met de unieke smaak van Prima Donna kaas via het Prima Donna kaas demoteam. Van “team orange” werden Celeste Plak (2x) en Laura Dijkema tot Most Valuable Player verkozen en kregen zij een Prima Donna kaas uitgereikt.

 

 

Maart 2017

Vandersterre Groep Packaging genomineerd
voor beste bedrijf Noord-Holland

Vandersterre Groep Packaging is uitgeroepen tot een van de beste bedrijven uit Noord-Holland voor 2016/2017. De prijs wordt voor de elfde keer toegekend door Ondernemersverkiezing Noord-Holland. Ondernemers zijn de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland en het is regionaal een breed gedragen initiatief om hen hiervoor te waarderen.

Vandersterre Groep Packaging
Vandersterre Groep Packaging is onderdeel van Vandersterre Groep en een ultramodern kaas-, snij-, en verpakkingsbedrijf in het mooie Grootebroek. Als innovatieve kaasfamilie zetten wij, op een duurzame wijze, merken en concepten in Hollandse Kaasspecialiteiten in de markt. Met generaties van kennis en vakmanschap en ons enthousiaste team zorgen wij dagelijks voor de lekkerste, mooiste en beste verpakte kaasproducten in welke vorm dan ook, dat is genieten!

Kijkje achter de schermen
Bent u ook zo benieuwd hoe Hollandse kazen verpakt worden en waar de onderneming haar succes aan te danken heeft? Bekijk dan ons filmpje.

Stem op ons!
Vindt u ook dat Vandersterre Groep Packaging de publiekprijs verdient? Klik dan hier om op ons te stemmen!Maart 2017

Vandersterre Holland zet haar deuren open

Samen met diverse andere bedrijven in de regio ‘t Groene Hart zet Vandersterre Holland op 17 maart a.s. haar deuren open voor mensen die op zoek zijn naar werk: een baan, stageplek, leerwerkplek of werkervaringsplaats. Bedrijven presenteren zich op deze dag aan werkzoekenden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Door de toenemende groei zijn wij geregeld op zoek naar enthousiaste en creatieve MBO- en HBO-talenten voor onze afdelingen Sales Nederland & Export, Marketing en Kwaliteit voor zowel vaste banen, maar ook voor stage- en afstudeerprojecten. Ken jij mensen die geknipt zijn voor Vandersterre Holland en graag eens een kijkje willen nemen binnen onze organisatie?

Laat deze persoon zich dan snel aanmelden voor deze open dag op:
https://kbbb.groenehartwerkt.nl/deelnemende-bedrijven/vandersterre-holland-b-v 

 

Febuari 2017

Vandersterre Groep Bedrijven B.V. neemt Grozette BV te Woerden over

Bodegraven – De Vandersterre Groep Bedrijven heeft bekendgemaakt dat zij voornemens is een meerderheidsbelang te nemen naast het zittende management in Grozette te Woerden.

De Vandersterre Groep is een particuliere kaasonderneming die zich richt op de vooral conceptmatige verkoop van kaas aan de markthandel, kaasspeciaalzaken, retail, out of home, groothandel en export van kaas naar meer dan 70 landen. Naast haar hoofdkantoor en distributiecentra in Bodegraven, heeft Vandersterre een volledig nieuw gebouwd verpakkingsbedrijf in Grootebroek voor plakken en stukken en een geautomatiseerde kaas opslag in Meerkerk dat momenteel wordt uitgebreid.
Sinds 2012 is Vandersterre ook mede-aandeelhouder in Kaamps Cheese bv dat een groot assortiment topspecialiteiten produceert in Deurningen.

Grozette is in 1963 opgericht en produceert strooibare kaasproducten zoals geraspte kaas, kaas shavings, kaasblokjes en gedroogde poederkaas. De producten worden verkocht aan industriële klanten, retail en catering in 30 landen.
Het bedrijf heeft 86 medewerkers en onder de dagelijkse leiding van het huidige management zal zij haar activiteiten zelfstandig blijven uitvoeren.Aankondiging: Nationale Kaasweek
1 t/m 13 mei 


Een groot succes, de nationale kaasweek. 3 jaar terug deden er nog 100 kaaswinkels mee en in 2016 al meer dan 300! 

De nationale kaasweek biedt u als specialist de mogelijkheid om aan te sluiten door het promotiemateriaal te bestellen via de website www.kaasweek.nl.
Naast de huidige promotionele activiteiten die Vandersterre u jaarrond biedt, kunt u tijdens de nationale kaasweek uw zichtbaarheid nog extra vergroten. Er zijn veel activiteiten georganiseerd zoals kaasmarkten, kaas/bierproeverijen, kaasproefwedstrijden en vip-avonden.

Blijf op de hoogte via de website www.kaasweek.nl

 

Januari 2017

Prima Donna Kaas sponsor World Grand Prix Toernooi

Zaterdag 15 januari, hebben directeur Jan Kos van Prima Donna Kaas en directeur Sport van de Nevobo Michel Everaert de sponsorovereenkomst getekend voor het World Grand Prix toernooi dat in juli in Nederland wordt gehouden.

World Grand Prix Toernooi dames
Na het uiterst succesvolle EK voor dames in 2015 heeft de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) opnieuw een fantastisch toernooi naar Nederland weten te halen: het World Grand Prix Toernooi voor dames. Van 7 tot en met 9 juli 2017 vindt dit toernooi plaats in Apeldoorn. Deelnemende landen zijn naast Nederland: Thailand, Japan en de Dominicaanse Republiek. 


Prima Donna hoofdsponsor Volleybalvereniging Huizen
Eén van de sponsoren die net als op het EK in 2015 haar naam aan het World Grand Prix Toernooi verbind is Prima Donna Kaas. Prima Donna Kaas, onderdeel van de Vandersterre Groep uit Bodegraven, is al jarenlang in de volleybalwereld actief. Het bedrijf is hoofdsponsor en naamgever van Volleybalvereniging Huizen. Het eerste damesteam is inmiddels opgeklommen naar de Topdivisie. Op initiatief van Prima Donna Kaas is er ook een ambitieuze volleybalschool in Huizen opgericht. Wekelijks schaven ruim 100 talenten onder leiding van gerenommeerde trainers als Elroy Bezemer en Teun Buijs aan hun techniek.  


Prima Donna Kaas zal nadrukkelijk tijdens het World Grand Prix toernooi aanwezig zijn, onder andere via opvallende LED-boarding om het centercourt. Toeschouwers zullen uiteraard ook niet verstoken blijven van een blokje Prima Donna Kaas. Evenals bij het EK in 2015 zal Prima Donna Kaas ook een verenigingsactie initiëren waarbij 50 toegangskaarten en vervoer van en naar de sporthal te winnen is.

Januari 2017

Nieuw filmpje Vandersterre Holland Packaging

Vandersterre Groep Packaging is gespecialiseerd in het snijden en verpakken van natuurgerijpte Hollandse kaas. Of het nu gaat om verpakkingen voor consument of voor horeca en grootverbruik, stukken of plakken, specifieke soorten, (vaste) gewichten, vormen of verpakkingsmaterialen: niets lijkt onmogelijk om te versnijden en te verpakken.

Neem een kijkje binnen de organisatie met onderstaand filmpje.

 

hier

Augustus 2016

Boer’n Trots Honing geitenkaas weer in de prijzen!

Boer’n Trots Honing geitenkaas is tijdens de International Cheese Awards bekroond met brons. Dit is niet de eerste keer dat deze specialiteit van Landgoed Kaamps in de prijzen valt. Direct na de introductie in 2015 won de kaas ook al goud op de World Cheese Awards. Dit bevestigt de unieke smaak en kwaliteit van de kaas. Boer’n Trots maakt haar naam waar; het is kaas om trots op te zijn!

Bij Landgoed Kaamps in Twente wordt alleen kaas van uitmuntende smaak gemaakt van dagverse melk van eigen koeien. Dit begint bij de zorg voor de koeien. In de weide zaait boer Herbert extra klaver. Hierdoor zijn minder meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook komen er zachtere vetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas.

Het Boer’n Trots Honing assortiment is ontwikkeld door boer Herbert volgens familiereceptuur. Tijdens de bereiding van de kaas wordt een beetje honing toegevoegd aan de wrongel. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Daarna wordt de kaas rond de 20 weken traditioneel gerijpt op houten planken. Door de honing smaken de kazen iets zoet.

De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld, welke jaarlijks plaatsvindt in Nantwich, Engeland. In totaal werden 5.000 kazen uit de hele wereld gekeurd door 200 juryleden.

Juni 2016

Vandersterre Holland Meerkerk breidt uit

Vandersterre Groep breidt uit op haar vestiging in Meerkerk. In navolging van de vestigingen in Grootebroek en Bodegraven wordt de bedrijfsoppervlakte in Meerkerk verdubbeld. Najaar 216 zal de bouw gereed zijn.

April 2016

Eerste paal uitbreiding Vandersterre Holland Meerkerk

Meerkerk – Met het slaan van de eerste paal is afgelopen vrijdag, 1 april 2016, het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw en verbouw van de kaasopslag van Vandersterre Holland te Meerkerk.

Op het aangekochte terrein van 5700 m2 zal in twee fases de uitbreiding en verbouw van de kaasopslag gaan plaatsvinden. De nieuwbouw biedt niet alleen ruimte voor extra opslag, maar maakt verdere groei van de activiteiten mogelijk.

Het opleggen, rijpen en verpakken, kortom het 'veredelen' van natuurgerijpte kaas is de hoofdactiviteit van Vandersterre Holland in Meerkerk en één van de disciplines van Vandersterre Groep Bedrijven te Bodegraven.

Als alles volgens plan verloopt, zal de oplevering van de eerste fase eind 2016 en de tweede fase in de zomer van 2017 plaatsvinden.

December 2015

Boer’n Trots Honing geitenkaas wint goud!

De nieuwe kaas van landgoed Kaamps, Boer’n Trots Honing geitenkaas, is tijdens de World Cheese Awards 2015 bekroond met goud. Dit bevestigt de unieke smaak en kwaliteit van de kaas. Boer’n Trots maakt haar naam waar; het is kaas om trots op te zijn!

Boer’n Trots Honing is nog maar kort geleden geïntroduceerd, maar direct al bekroond. Bij landgoed Kaamps wordt alleen kaas van uitmuntende smaak gemaakt. Dit begint al bij de zorg voor hun koeien. In de weide zaait boer Herbert extra klaver. Hierdoor zijn er minder kunstmatige meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu.

Het Boer’n Trots Honing assortiment is ontwikkeld door boer Herbert volgens familiereceptuur. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Daarna wordt de kaas minstens 24 weken traditioneel gerijpt op houten planken. Tijdens het rijpen van de kaas trekt de honing licht in de kaas, wat zorgt voor de unieke, iets zoete smaak.

De World Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld en vindt elk jaar plaats tijdens de BBC Good Food Show Winter in Birmingham (Engeland). In totaal werden maar liefst 2.727 kazen gekeurd door 250 juryleden. Niet alleen de Boer’n Trots Honing geitenkaas werd bekroond, de Boer’n Trots Honing gemaakt van koemelk won brons.

September 2015

Het 2015 CEV EK Volleybal Dames in Nederland en België

Prima Donna Kaas officiële wedstrijdsponsor Nederland - Italië

Prima Donna Kaas, de unieke combinatie van het beste van Hollandse en Italiaanse kaas, draagt de volleybalsport al sinds jaar en dag een warm hart toe.

Prima Donna Kaas is dan ook trots te kunnen melden de officiële sponsor te zijn van de wedstrijd Nederland – Italië, tijdens het EK volleybal dames, dat van 26 september tot 4 oktober plaatsvindt in Nederland en België.

Op maandag 28 september treffen de beide damesteams elkaar in de groepsfase van de CEV DELA Volleyball European Championship – Women, welke in Apeldoorn Omnisport wordt gespeeld. 

Prima Donna, de bekende specialiteit van Vandersterre uit Bodegraven, is in de Benelux en ver daarbuiten geliefd bij vele kaasliefhebbers. Vooral om zo van te genieten is Prima Donna een echte delicatesse en dankzij zijn uitstekende smelteigenschappen ook in de keuken heel speciaal.

Augustus 2015

Kaasspecialiteiten Vandersterre Holland in de prijzen!

Op 28 en 29 juli jl. vond in de UK de International Cheese Awards plaats. De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld met ruim 40.000 bezoekers. Vandersterre Holland scoorde in totaal 3 awards. 

In de categorie ‘Rind Washed’ werd Landana Geitenkaas ROSSO bekroond met een Gold Award. De kaas heeft een volle, pikante en nootachtige smaak. Ook Landana Organic viel in de prijzen, in de klasse ‘Best Organic Cheese’.

De in dit jaar geïntroduceerde Grove Olijf & Tomaat van Van het Erf won ook een Gold Award in de klasse ‘Best New Dairy Product’. Deze kaas kenmerkt zich door de toevoeging van extra grove stukken olijf en tomaat en is heerlijk mediterraans van smaak.

International Cheese Awards - Nantwich

Juli 2015

Vandersterre Groep Dienstverlening breidt uit

Meerkerk – Vandersterre Groep Dienstverlening breidt haar opslagcapaciteit in Meerkerk uit. Het bedrijfsoppervlak van de nu al imposante opslag aan de Handelsweg wordt vergroot. Daarover hebben de gemeente Zederik en Vandersterre Groep Dienstverlening overeenstemming bereikt.

Vrijdag 26 juni werd de overeenstemming tussen gemeente Zederik en Vandersterre Groep uit Bodegraven bekrachtigd met de ondertekening van de koopovereenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis. Namens de gemeente waren daarbij aanwezig burgemeester Van Ee en wethouder Bos en namens Vandersterre Groep de directeuren Kos, De Graaff en Klein.

De nieuwbouw biedt niet alleen ruimte voor extra opslag, maar maakt verdere groei van de activiteiten mogelijk. Daarnaast levert de nieuwbouw een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid in Zederik en omgeving.

Als onderdeel van Vandersterre Groep te Bodegraven worden in Meerkerk merkkazen zoals Prima Donna en Landana kaas 'opgelegd'. Het opleggen, rijpen en verpakken, kortom het 'veredelen' van natuurgerijpte kaas is al vele jaren de hoofdactiviteit van Vandersterre Groep Dienstverlening.

Ook is Vandersterre -als professionele en onafhankelijke dienstverlener- de partner van diverse Nederlandse kaasleveranciers, waarvoor een compleet pakket diensten wordt verzorgd, zoals banderolleren, etiketteren, kleurcoaten, uitwegen, orderpick, tot en met de levering van de kaas aan de klant.

Januari 2015

Horecava 2015 een groot succes!

Van 12 t/m 15 januari vond de Horecava plaats in de RAI in Amsterdam. De grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. Ook dit jaar was Vandersterre Holland hier weer bij aanwezig.

Het waren vier succesvolle dagen die in het teken stonden van trends & innovatie. Veel bezoekers hebben kennis gemaakt met onze kaasspecialiteiten. Zij hebben heerlijk geproefd van de kazen van Boer’n Trots en Boerenpracht. Ook onze nieuwste variant van Boer’n Trots, de Boer’n Trots Bospaddenstoel viel goed in de smaak!

Wij willen u bedanken voor uw bezoek aan onze stand en hopelijk tot volgend jaar. De Horecava zal plaatsvinden van 11 t/m 14 januari 2016 in de Amsterdam RAI.

             

December 2014

Een nieuw jaar, een nieuw begin!

Met ingang van 1 januari 2015 zal Vandersterre Groep Nederland B.V. voortaan Vandersterre Holland B.V. heten. 

Deze naamswijziging is het gevolg van de juridische fusie van Vandersterre Groep Nederland B.V. en Vandersterre Groep International B.V. Deze twee bedrijven werken al nauw samen (één concentreert zich op de Nederlandse markt en de ander op de internationale markt) en gaan daarom verder onder dezelfde naam.

Het adres, de bankgegevens, het BTW-nummer, de registratienummers en de verkoopvoorwaarden zullen ongewijzigd blijven. Hieronder vindt u een overzicht van de adressen:

Bezoekadres:
Vandersterre Holland B.V.
Duitslandweg 9-11
2411 NT Bodegraven
Holland

Postadres:
Vandersterre Holland B.V.
Postbus 57
2410 AB Bodegraven
Holland

Mocht u vragen hebben, neem dan alstublieft contact met ons op.

November 2014

Nieuwe wetgeving

Met de komst van de verordening voedselinformatie voor consumenten is een groot aantal wijzigingen in etikettering van levensmiddelen op handen.

Voor wie geldt deze wetgeving?
Alle ondernemers die onverpakte eet- en drinkwaren verkopen en serveren moeten allergeneninformatie over deze producten kunnen geven als de klant erom vraagt.

Voedingswaarde (bestemd voor voorverpakt aangeleverde consumenteneenheden)
De verordening voedselinformatie voor consumenten (EU nr.1169/2011 EG) zal per 13 december 2014 de huidige Europese etiketteringsrichtlijn gaan vervangen. Een van de belangrijkste doelen van de nieuwe verordening is de consument beter in staat te stellen een doordachte keuze te maken voor voedingsmiddelen die zij consumeren. Extra aandacht gaat hierbij uit naar gezondheids- en allergie aspecten.

Een ‘voorverpakt levensmiddel’ is een verkoopeenheid die bestemd is om als zodanig aan de eindverbruiker en aan grote cateraars te worden aangeboden en bestaat uit een levensmiddel en het verpakkingsmateriaal waarin dit, alvorens ten verkoop wordt aangeboden , is verpakt, waarbij dit verpakkingsmateriaal het levensmiddel geheel of ten dele kan bedekken, maar zodanig dat de inhoud niet kan worden veranderd zonder dat het verpakkingsmateriaal wordt geopend of aangetast; levensmiddelen die op de plaats van verkoop op verzoek van de consument of met het oog op de onmiddellijke verkoop worden voorverpakt vallen niet onder ‘voorverpakte levensmiddelen’.

Een van de grootste wijzigingen is het verplicht vermelden van de voedingswaarde per 100 g of per 100ml. De voedingswaarde dient ten minste te bestaan uit een waarde voor energie (kJ en kcal.), vetten, verzadigde vetzuren, koolhydraten, suikers, eiwitten en zout en dient in deze volgorde (bij voorkeur in tabelvorm) te worden vermeld. Dit wordt verplicht vanaf 13 december 2014 voor producten die al voorzien waren van een voedingswaarde (of een claim bevatten) en vanaf 13 december 2016 voor producten die momenteel geen voedingswaarde bevatten. Daarnaast moeten de veertien wettelijk verplicht te vermelden allergenen die in een product aanwezig zijn (herhaaldelijk) worden benadrukt in de ingrediëntendeclaratie. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van vetgedrukte, onderstreepte of cursief gezette letters.

De veertien verplichte allergenen:
ei
glutenbevattende granen, met herkomst vermelding zoals tarwe, rogge, gerst, haver spelt en kamut
lupine
melk, inclusief eventueel lactose (lactose is niet verplicht te vermelden, maar voor kaas wel veel gevraagd)
mosterd
noten, zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten
pinda
schaaldieren
selderij
sesamzaad
soja
sulfiet
vis
weekdieren
Wat zijn de kaders voor speciaalzaken en markten?
De manier waarop is de keuze van de ondernemer en moet passen bij het type bedrijf. In overleg met de NVWA zijn hiervoor een aantal manieren te geven waarbinnen de ondernemer zijn keuze kan maken.

1. Het continu geven van allergeneninformatie (schriftelijk of elektronisch) zoals een productoverzicht bij de kraam of in de winkel, allergeneninformatie op prijskaartjes of via de allergenenapplicatie op een tablet in een zuil of houder. Voor klanten moet daarbij duidelijk aangegeven worden waar zij de allergeneninformatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld op een display met de tekst:
‘Allergeneninformatie elektronisch beschikbaar via de informatiezuil voor de kraam of in de winkel’ of op diverse plekken in de toonbank ‘Allergeneninformatie beschikbaar via de poster links van de kraam of in de winkel’, etc.

2. Mondeling informatie geven als klanten hierom vragen waarbij:
2.1 In de kraam of in de winkel duidelijk vermeld staat: ‘Voor allergeneninformatie wordt u verzocht zich te wenden tot het personeel.’
2.2 De allergeneninformatie van alle versproducten in de kraam of in de winkel schriftelijk wel aanwezig is, bijvoorbeeld via productspecificaties van de eindproducten.
2.3 Lijst van alle zelf samengestelde en/of bereide versproducten in de kraam of in de winkel met daarop alle allergenen.

3. Verkoopt u alleen eindproducten (door derden geproduceerd) zoals snoepgoed, worst, kaas, koffie e.d., dan is het handig om van deze producten een productspecificatie op te vragen en op alfabetische volgorde in een map bij de marktkraam of in de winkel te houden. Dan kan deze geraadpleegd worden als klanten vragen hebben over allergenen.

Bij het omverpakken van verschillende soorten eindproduct in één verpakking (bijv. een geschenkpakket), in het bijzijn van de klant moet wel een lijst gemaakt worden van de soorten eindproduct per verpakking. Wordt dit vooraf verpakt, dan moet er een etiket op met de volledige productinformatie, inclusief de allergenen.

Boter, kaas, koek, snoepgoed, noten, koffie e.d. in consumentenverpakking die niet door uzelf zijn ingepakt moeten voorzien zijn van een uitgebreide ingrediëntenlijst met de allergenen geaccentueerd. Naast de ingrediëntenlijst moet minimaal ook de productnaam, de netto-hoeveelheid en de houdbaarheid staan. Er zijn meer etiketeisen bijgekomen. Verstandig om met uw leverancier af te stemmen of de geleverde etiketten voldoen aan de nieuwste eisen. 

November 2014 

Vandersterre Holland op de Horecava

Een goede start van 2015 met de Horecava in de RAI Amsterdam. Ook dit jaar is Vandersterre Holland aanwezig om te verrassen met prachtige kaasspecialiteiten! U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan stand 317 in hal 11.

Van maandag 12 januari t/m donderdag 15 januari komen professionals uit de foodservice industrie bij elkaar om samen te proeven, te beleven en te praten. Zo kunt u bij ons de ambachtelijke en streekgebonden specialiteiten van Boerenpracht en Boer’n Trots van Landgoed Kaamps komen proeven.

Voor Boerenpracht hebben wij de mooiste kazen geselecteerd. De kazen van Boerenpracht worden op de boerderij gemaakt. De boer gebruikt de melk van eigen koeien en op ambachtelijke wijze maakt hij zijn eigen kaas.

Het Boer’n Trots assortiment bestaat uit een prachtige selectie gewassen kazen met een karamel korst. De kazen zijn beschikbaar in verschillende leeftijden, met koemelk of geitenmelk en diverse
kruiden. Ook introduceren we onze nieuwste variant Boer’n Trots Bospaddenstoel!

De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur. Via bijgevoegde link kunt u zich registreren: http://www.horecava.nl/beurs-info/Pages/default.aspx

Wij zien u graag op de Horecava!

November 2014

Horeca: Gastronomie in Jaarbeurs Utrecht

Wij nodigen u graag uit op maandag 10 november en dinsdag 11 november op de Gastronomie in de Jaarbeurs te Utrecht. U kunt bij ons weer heerljik genieten van een prachtig assortiment kazen van landgoed Kaamps.

Zo kunt u de ambachtelijke en streekgebonden specialiteiten van Boerenpracht en Boer’n Trots van Landgoed Kaamps komen proeven. Voor Boerenpracht hebben we de mooiste kazen geselecteerd die zijn gemaakt op Hollandse boerderijen en het Boer’n Trots assortiment bestaat uit een prachtige selectie kazen die gewassen zijn met karamel. De kazen zijn beschikbaar in verschillende leeftijden, met koemelk of geitenmelk en diverse kruiden. Ook introduceren we onze nieuwste variant Boer’n Trots Bospaddenstoel!

U vindt ons op stand F061. De beurs is op maandag open van 11.00 tot 19.00 uur en op dinsdag van 11.00 tot 18.00 uur.

Wij zien u graag op de beurs!

Oktober 2014

Beemster van het mes in een nieuw jasje

Het vertrouwde kaasmerk Beemster Exclusief heet voortaan Beemster van ’t mes. Dinsdag 30 september vond, tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten, de aftrap plaats waarbij kaasspeciaalzaak-ondernemer Erik Stoffelsen het startsein gaf door letterlijk het mes te zetten in Beemster van ’t mes. Naast de nieuwe naam is het merk ook in een nieuws jasje gestoken.

Beemster van ’t mes is exclusief verkrijgbaar bij de kaasspecialist en altijd direct vers van ‘t mes gesneden. Hierdoor blijft de pure smaak van de kaas zo lang mogelijk bewaard. De oorsprong van Beemster van ’t mes ligt in de Beemster polder. De vruchtbare grond is het geheim wat medebepalend is voor de bijzondere smaak van de kaas. In de kaasmakerij worden de kazen nog op ambachtelijke wijze bereid door de kaasmakers van Beemster. De kazen van Beemster zijn extra groot en zwaar en zijn verkrijgbaar in diverse rijpingsleeftijden.

Oktober 2014

Landana online winactie!

Doe mee & maak 3x kans op een vakantie bij Landal GreenParks.
In de maanden oktober en november (week 42 t/m 48) maakt u kans op een weekend- of midweekverblijf bij Landal GreenParks. Vul de unieke code in die u heeft ontvangen bij aankoop van een Landana kaasje en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars!

Zo dicht bij de natuur heeft u nog nooit gezeten! Bij Landal GreenParks geniet u van de wind in uw haar, het knisperen van de blaadjes onder uw voeten en de eekhoorntjes die in het bos aan het spelen zijn. Als u uitgewandeld of –gefietst bent, kunt u heerlijk tot rust komen met een kopje koffie in het restaurant of bij de open haard in uw bungalow. De parken zijn van alle gemakken voorzien, zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf. Van restaurant en fietsverhuur tot een zwembad met waterattracties en soms een golfbaan of beauty centrum.

Heerlijk met vrienden, familie of het hele gezin er even tussenuit! Ga naar de actiepagina www.landanakaas.nl/actie voor het invullen van uw code of voor meer informatie.

September 2014

Bourgondisch genieten tijdens BBB

Beleef samen met Vandersterre Groep de jubileumeditie van de Bourgondische horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht. Met de slogan ’60 jaar Meesterschap in Bourgondische gastvrijheid’ ligt de nadruk op inspireren en samen vooruit kijken naar de toekomst. De beurs vindt plaats van maandag 6 t/m woensdag 8 oktober 2014. Wij nodigen u graag uit bij onze marktkraam FV12 op het plein Food Village.

Maak kennis met nieuwe producten, services en trends in een vriendelijke gastvrije sfeer. Bij Food Village vindt u ambachtelijke, biologische en streekproducten. Zo kunt u bij ons komen proeven van ons uitgebreid assortiment biologische kaas van Hollandse bodem. Bioweide staat bekend om zijn zuivere en volle smaak. Natuurlijk hebben we onze prachtige specialiteiten Boerenpracht & Boer’n Trots van Landgoed Kaamps ook voor u meegenomen.

Vandersterre Groep biedt een breed scala aan mogelijkheden die wij graag met u delen! De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur. Heeft u nog geen toegangsbewijs? Via de website http://www.bbbmaastricht.nl/ kunt u zich registeren.

We zien u graag in Maastricht!

September 2014

Spectaculaire onthulling tijdens de 25e editie van vakbeurs Foodspecialiteiten!

Op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober kunt u ons weer vinden op de vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Inmiddels de 25e editie van deze gezellige, kleinschalige en laagdrempelige beurs en dat moet natuurlijk gevierd worden. Niet alleen door de beursorganisatie, maar ook door ons!

Naast de nieuwste kaasspecialiteiten van Boer’n Trots en Boerenpracht, is er een spectaculaire onthulling die u niet wilt missen. En dat niet alleen. Zo kunt u ook kennis maken met de verkoopformule Liefde & Ambacht, sinds 2012 succesvol op diverse warenmarkten, en bent u van harte welkom om bij te praten en kazen te keuren onder het genot van een hapje en drankje. We verwelkomen u graag in hal 1, op standnummer 130. De beurs is geopend van 13.00 – 22.00 uur. Graag tot dan!

U kunt u gratis registeren via onderstaande link:
http://www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl/index.cfm?page_id=61903&widgets=true

Augustus 2014

Verras uw klanten met de nieuwste Landana varianten

Landana – Traditionele Hollandse Kaaskunst – introduceert twee nieuwe unieke kaasspecialiteiten: Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL en Landana Geitenkaas BOSVRUCHT.

Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL is de nieuwste variant in het Landana assortiment, die met zijn bossige smaak iedere kaasliefhebber inspireert. Deze heerlijke Hollandse kaas overtuigt door een samenspel van fijne ingrediënten als zwarte truffel, eekhoorntjesbrood en fenegriek. Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL mag op geen enkel kaasplateau ontbreken. Maar is ook op donkerbrood of geraspt in noedelgerechten een ware delicatesse.

Landana Geitenkaas BOSVRUCHT is een verleidelijk lekkere Hollandse geitenkaas, met een frisse, fruitige smaak. Deze geitenkaas specialiteit met fijne stukjes fruit wordt gemaakt van 100% Hollandse, gezonde geitenmelk. Landana Geitenkaas BOSVRUCHT past op iedere kaasplankje als zoete verrassing, is lekker in een fruitige salade of als snack.

In kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland rijpen de Landana kazen op onbehandelde houten planken tot perfectie. Daarbij worden de met de hand gekeerde kazen voortdurend door de kaasmeester gecontroleerd, tot deze de hoogwaardige Landana kwaliteit bereikt hebben. De twee nieuwe 4kg-varianten zijn vrij van conserveermiddellen, bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, zijn lactosevrij (<0,1g /100g) en van nature vrij van gluten.

Juli 2014

Prima Donna en Landana met DLG-goud bekroond

Opnieuw hoge onderscheidingen voor de unieke kaasspecialiteiten van Vandersterre Groep: Prima Donna maturo 'Best European Cheese' en de meesterlijk gerijpte Landana 1000 DAGEN zijn na uitvoerig testen door DLG met goud bekroond.

De DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedselwetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. De ingezonden kazen worden door het instituut onderworpen aan een uitgebreid zintuigonderzoek. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. In een laboratorium wordt de samenstelling van de kaas onderzocht.

De wetenschappelijke experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Landana 1000 DAGEN gewaardeerd met het maximale aantal van 5 punten. Door zijn volle, gerijpte smaak is Landana 1000 DAGEN de bekroning van de kunst van het Hollandse kaasmaken. Landana 1000 DAGEN biedt goede winstmogelijkheden en is daarom extra interessant voor iedere kaastoonbank.

Prima Donna is de bijzondere kaasspecialiteit voor iedereen die het Italiaandse leven lief heeft. De unieke combinatie van de heerlijke smaak van Parmesaanse en de beste traditionele Hollandse kaas kenmerken het karakter van deze exclusieve lekkernij. Dankzij zijn goede smelteigenschappen is Prima Donna ideaal voor de warme en koude keuken of bij een goed glas wijn.

Prima Donna maturo en Landana 1000 DAGEN zijn van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100 g).

Juli 2014

Website van Landgoed Kaamps & Boer'n Trots in een nieuw jasje gestoken!

De nieuwe website van Landgoed Kaamps en Boer'n Trots is gelanceerd! Een bezoek aan deze prachtige website in boerensfeer neemt je mee naar het leven op het platteland, waar je kennis maakt met boer Herbert en zijn familie. Je kunt er terecht voor informatie over de boerderij, brasserie én je kunt een kijkje nemen achter de schermen in de kaasmakerij. Hoe worden bijvoorbeeld de unieke speciaalkazen van Boer'n Trots met gekarameliseerde bruine korst gemaakt? Daarnaast is er volop informatie te vinden over workshops, evenementen en nuttige weetjes over het landgoed. Voor de lekkerste recepten en het assortimentsoverzicht ga je naar de pagina van Boer'n Trots.

Benieuwd geworden? Neem dan een kijkje op www.kaamps.nl of www.boerntrots.nl.

 

Juni 2014

Vandersterre Groep was ook dit jaar aanwezig op PLMA's World of Private Label

Op 20 en 21 mei stond Vandersterre Groep op de Private Label Manufactures Association, ook wel PLMA. De PLMA bestaat sinds 1980 en vertegenwoordigt meer dan 3.500 bedrijven over de hele wereld in diverse branches, zoals food, beverages en snacks. Met een mooie stand, waar onze merken Prima Donna en Landana centraal stonden, was Vandersterre Groep groots aanwezig.

Bezoekers konden bij onze stand 5772 genieten van nieuwe smaakvarianten en innovatieve verpakkingen. Zo werd er kennis gemaakt met de variant Landana CURRY-KOKOS, de nieuwste zomerse kaasspecialiteit. Een Hollandse gerijpte kaas waarin de smaken van gele kerrie en heerlijke kokos perfect harmoniëren.

Natuurlijk kon een vernieuwde verpakking van Prima Donna niet ontbreken. Tijdens de Global Cheese Awards 2013 is Prima Donna - formaggion con passione - uitgeroepen tot 'Beste Europese kaas' en daarom is het bekende schuitje in een nieuw jasje gestoken! De nieuw geïntroduceerde kaassnippers van Prima Donna werden enthousiast ontvangen tijdens de beurs. De kaassnippers, verpakt in handige hersluitbare zakjes van 90 gram, zijn perfect te gebruiken in de koude en warme keuken.

De stand gaf een helder beeld van de diverse mogelijkheden die wij u als klant kunnen bieden. Zo behoren het ontwikkelen van private labelconcepten en het verpakken van kaas tot deze mogelijkheden. Kortom, er was genoeg reden voor een bezoek aan onze stand. Met enthousiaste bezoekers, een gemotiveerd verkoopteam en een mooie stand kijken we terug op een geslaagde beurs!

Juni 2014

Nieuwe zomerse Landana kaasspecialiteit

Een nieuwe zomerse variant in het assortiment van het bekende Hollandse kaasmerk Landana. Landana CURRY-KOKOS is een op houten planken natuurlijk gerijpte Hollandse kaas waarin de smaken van gele kerrie en heerlijke kokos perfect harmoniëren. De kerrie geeft deze kaas zijn pittige smaak én bovendien een opvallend helgeel gekleurd zuivel, waarin fijne stukjes paprika te herkennen zijn. Uniek en onweerstaanbaar van uiterlijk en een smaakbelevenis die associaties met de Indische 'curry madras' oproept. Bijzonder lekker op een kaasplateau, als tapashapje of als pittig bijgerecht.

Landana CURRY-KOKOS is 'all natural', dus vrij van E-nummers, bevat geen conserveringsmiddel en zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Landana CURRY-KOKOS is van nature gluten- en lactosevrij (lactose >0,1g per 100g).

Landana CURRY-KOKOS zorgt voor afwisseling in iedere kaastoonbank: actueel als nieuw seizoensartikel, maar ook zeer interessant in het vaste kaasassortiment.

Landana, 'traditionele Hollandse kaaskunst', is de bekende, lekkere Holla

Ga naar boven