Laatste nieuws

Laatste nieuws

Februari 2018

Nieuw in het Landana assortiment: Landana Geitenkaas Truffel 

Truffel en kaas is een bijzonder goede combinatie. Daarom hebben we naast de koemelk variant nu ook een geitenkaas met truffel geïntroduceerd. Deze heerlijke romige geitenkaas met fijne stukjes Italiaanse zwarte truffel is een echte delicatesse en zeer geschikt voor het borrelplankje. De kaas is minstens 6 weken gerijpt en heeft een volle en delicate smaak.

 


 

Januari 2018

Landana Organic MILD bekroond met GOUD!

Een geweldig begin van 2018: de specialiteit Landana ORGANIC MILD is bekroond met een gouden DLG award. De DLG is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedselwetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. De experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Landana Organic MILD gewaardeerd met 98.60 van de 100 punten. 

De biologische kaas Landana Organic MILD is een heerlijke kaasspecialiteit met een pure, milde en romige smaak. Landana ORGANIC wordt uitsluitend gemaakt van weidemelk, afkomstig van Hollandse koeien, en wordt volgens de oude traditie van de kaasmeester bereid en op natuurlijke wijze gerijpt voor minstens 8 weken. Landana ORGANIC bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen en is geschikt voor vegetariërs en
in een glutenvrije dieet.

 


Januari 2018

Bezoek ons op de Horecava in RAI Amsterdam!

Van 8 t/m 11 januari vindt de Horecava, de vakbeurs voor de foodservice, plaats in Amsterdam. Op onze stand presenteren wij de kazen van Boer'n Trots en Landana Jersey. Landana Jersey is onze nieuwste kaas en is gemaakt van Jersey melk. Op onze stand kunt u, naast de kazen, ook de Jersey melk proeven. U bent van harte welkom op onze stand in hal 7, stand: 07.441.

Wie weet tot ziens op onze stand!

 


 

December 2017

Landana Organic is 's werelds enige USDA-gecertificeerde Goudse kaas

Tot op heden is Landana Organic 's werelds eerste en enige Goudse kaas met een USDA-certificaat. Het Ministerie van Landbouw van de VS reikt dit certificaat uit aan producten waarvan de totale inhoud 100% gecertificeerd organisch is, of waarvan de totale inhoud uit 95% gecertificeerd organische ingrediënten bestaat en de resterende 5% afkomstig is uit een kleine selectie van ingrediënten die niet organisch geteeld zijn maar geen gevaar vormen voor de gezondheid of het milieu. Lees hier het gehele verhaal over de Landana Organic. Een mooi artikel, geschreven door en gepubliceerd op Biojournaal.

 


November 2017

Landana Jersey Gouda geïntroduceerd in de grootste supermarktketen van Duitsland

Trots introduceren wij onze nieuwe Landana Jersey Gouda bij Edeka, de grootste supermarketketen in Duitsland. Twee dagen lang kunnen consumenten de unieke smaak van Landana Jersey Gouda zelf ervaren. De kaas is gemaakt van 100% natuurlijke melk van Hollandse Jersey koeien. Klik hier voor het filmpje en lees meer over Landana Jersey op de Landana website.

 

 

 


 

Oktober 2017

Landana Jersey Gouda in Retail

Lees alles over onze nieuwe Landana JERSEY GOUDA kaas in de november editie van het vakblad Retail: http://bit.ly/2h0fZNk

 


Oktober 2017

Vandersterre Groep schenkt computers aan
stichting “van de Straat”.

Recent heeft de Vandersterre Groep te Bodegraven een gedeelte van haar computerpark vernieuwd. Een aantal van de vervangen computers waren nog goed genoeg voor een tweede leven. Deze computers zijn deze aangeboden aan de Stichting “Van de Straat” te Stede Broec. Deze stichting is in 2015 opgericht toen de initiatiefnemers ontdekten dat veel jongeren thuis zaten of in de problemen kwamen. Stichting van de Straat doet een handreiking om hen weer vooruit te helpen. Door praktisch aan de slag te gaan doen zij ervaring op en bieden ze perspectief vanuit een veilige leeromgeving. De Vandersterre Groep hoopt dat deze bijdrage hierbij kan helpen. 

 

September 2017


Bezoek ons op de Anuga in Keulen

Van 7 t/m 11 oktober vindt de Anuga, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van food, plaats in Keulen. Op onze stand presenteren wij de nieuwste kaasspecialiteiten van Prima Donna en Landana en innovatieve, hoogwaardige kaasverpakkingsvormen. U bent hierbij van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan onze stand in hal 10.1, stand D-071.

 

Anuga

 

Juli 2017

World Grand Prix Dames Volleybal

Als één van de sponsoren van de World Grand Prix volleybal voor dames heeft Prima Donna diverse winkels, markten en kaasspeciaalzaken in de sfeer van het volleybal gebracht. Ook de winkel-acties voor de consument stonden uiteraard helemaal in het teken van het volleybal. Zo zijn er o.a. verschillende toegangskaartjes voor het WGP verloot en kon men kans maken op één van de vele originele oranje Prima Donna volleyballen. In samenwerking met Albert Heijn vestiging Zutphen hebben wij zelfs een heus volleybalveld mogen creëren, compleet met net! Ook online kon de kaasliefhebber niet om Prima Donna heen waarbij oa via Facebook diverse aantrekkelijke prijzen te winnen waren. Op 7, 8 en 9 juli speelden de Nederlandse dames in een bomvol Omnisport te Apeldoorn tegen Dominicaanse Republiek, Thailand en Japan. De bezoekers konden hier kennismaken met de unieke smaak van Prima Donna kaas via het Prima Donna kaas demoteam. Van “team orange” werden Celeste Plak (2x) en Laura Dijkema tot Most Valuable Player verkozen en kregen zij een Prima Donna kaas uitgereikt.

 

 

Maart 2017

Vandersterre Groep Packaging genomineerd
voor beste bedrijf Noord-Holland

Vandersterre Groep Packaging is uitgeroepen tot een van de beste bedrijven uit Noord-Holland voor 2016/2017. De prijs wordt voor de elfde keer toegekend door Ondernemersverkiezing Noord-Holland. Ondernemers zijn de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland en het is regionaal een breed gedragen initiatief om hen hiervoor te waarderen.

Vandersterre Groep Packaging
Vandersterre Groep Packaging is onderdeel van Vandersterre Groep en een ultramodern kaas-, snij-, en verpakkingsbedrijf in het mooie Grootebroek. Als innovatieve kaasfamilie zetten wij, op een duurzame wijze, merken en concepten in Hollandse Kaasspecialiteiten in de markt. Met generaties van kennis en vakmanschap en ons enthousiaste team zorgen wij dagelijks voor de lekkerste, mooiste en beste verpakte kaasproducten in welke vorm dan ook, dat is genieten!

Kijkje achter de schermen
Bent u ook zo benieuwd hoe Hollandse kazen verpakt worden en waar de onderneming haar succes aan te danken heeft? Bekijk dan ons filmpje.

Stem op ons!
Vindt u ook dat Vandersterre Groep Packaging de publiekprijs verdient? Klik dan hier om op ons te stemmen!Maart 2017

Vandersterre Holland zet haar deuren open

Samen met diverse andere bedrijven in de regio ‘t Groene Hart zet Vandersterre Holland op 17 maart a.s. haar deuren open voor mensen die op zoek zijn naar werk: een baan, stageplek, leerwerkplek of werkervaringsplaats. Bedrijven presenteren zich op deze dag aan werkzoekenden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Door de toenemende groei zijn wij geregeld op zoek naar enthousiaste en creatieve MBO- en HBO-talenten voor onze afdelingen Sales Nederland & Export, Marketing en Kwaliteit voor zowel vaste banen, maar ook voor stage- en afstudeerprojecten. Ken jij mensen die geknipt zijn voor Vandersterre Holland en graag eens een kijkje willen nemen binnen onze organisatie?

Laat deze persoon zich dan snel aanmelden voor deze open dag op:
https://kbbb.groenehartwerkt.nl/deelnemende-bedrijven/vandersterre-holland-b-v 

 

Febuari 2017

Vandersterre Groep Bedrijven B.V. neemt Grozette BV te Woerden over

Bodegraven – De Vandersterre Groep Bedrijven heeft bekendgemaakt dat zij voornemens is een meerderheidsbelang te nemen naast het zittende management in Grozette te Woerden.

De Vandersterre Groep is een particuliere kaasonderneming die zich richt op de vooral conceptmatige verkoop van kaas aan de markthandel, kaasspeciaalzaken, retail, out of home, groothandel en export van kaas naar meer dan 70 landen. Naast haar hoofdkantoor en distributiecentra in Bodegraven, heeft Vandersterre een volledig nieuw gebouwd verpakkingsbedrijf in Grootebroek voor plakken en stukken en een geautomatiseerde kaas opslag in Meerkerk dat momenteel wordt uitgebreid.
Sinds 2012 is Vandersterre ook mede-aandeelhouder in Kaamps Cheese bv dat een groot assortiment topspecialiteiten produceert in Deurningen.

Grozette is in 1963 opgericht en produceert strooibare kaasproducten zoals geraspte kaas, kaas shavings, kaasblokjes en gedroogde poederkaas. De producten worden verkocht aan industriële klanten, retail en catering in 30 landen.
Het bedrijf heeft 86 medewerkers en onder de dagelijkse leiding van het huidige management zal zij haar activiteiten zelfstandig blijven uitvoeren.Aankondiging: Nationale Kaasweek
1 t/m 13 mei 


Een groot succes, de nationale kaasweek. 3 jaar terug deden er nog 100 kaaswinkels mee en in 2016 al meer dan 300! 

De nationale kaasweek biedt u als specialist de mogelijkheid om aan te sluiten door het promotiemateriaal te bestellen via de website www.kaasweek.nl.
Naast de huidige promotionele activiteiten die Vandersterre u jaarrond biedt, kunt u tijdens de nationale kaasweek uw zichtbaarheid nog extra vergroten. Er zijn veel activiteiten georganiseerd zoals kaasmarkten, kaas/bierproeverijen, kaasproefwedstrijden en vip-avonden.

Blijf op de hoogte via de website www.kaasweek.nl

 

Januari 2017

Prima Donna Kaas sponsor World Grand Prix Toernooi

Zaterdag 15 januari, hebben directeur Jan Kos van Prima Donna Kaas en directeur Sport van de Nevobo Michel Everaert de sponsorovereenkomst getekend voor het World Grand Prix toernooi dat in juli in Nederland wordt gehouden.

World Grand Prix Toernooi dames
Na het uiterst succesvolle EK voor dames in 2015 heeft de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) opnieuw een fantastisch toernooi naar Nederland weten te halen: het World Grand Prix Toernooi voor dames. Van 7 tot en met 9 juli 2017 vindt dit toernooi plaats in Apeldoorn. Deelnemende landen zijn naast Nederland: Thailand, Japan en de Dominicaanse Republiek. 


Prima Donna hoofdsponsor Volleybalvereniging Huizen
Eén van de sponsoren die net als op het EK in 2015 haar naam aan het World Grand Prix Toernooi verbind is Prima Donna Kaas. Prima Donna Kaas, onderdeel van de Vandersterre Groep uit Bodegraven, is al jarenlang in de volleybalwereld actief. Het bedrijf is hoofdsponsor en naamgever van Volleybalvereniging Huizen. Het eerste damesteam is inmiddels opgeklommen naar de Topdivisie. Op initiatief van Prima Donna Kaas is er ook een ambitieuze volleybalschool in Huizen opgericht. Wekelijks schaven ruim 100 talenten onder leiding van gerenommeerde trainers als Elroy Bezemer en Teun Buijs aan hun techniek.  


Prima Donna Kaas zal nadrukkelijk tijdens het World Grand Prix toernooi aanwezig zijn, onder andere via opvallende LED-boarding om het centercourt. Toeschouwers zullen uiteraard ook niet verstoken blijven van een blokje Prima Donna Kaas. Evenals bij het EK in 2015 zal Prima Donna Kaas ook een verenigingsactie initiëren waarbij 50 toegangskaarten en vervoer van en naar de sporthal te winnen is.

Januari 2017

Nieuw filmpje Vandersterre Holland Packaging

Vandersterre Groep Packaging is gespecialiseerd in het snijden en verpakken van natuurgerijpte Hollandse kaas. Of het nu gaat om verpakkingen voor consument of voor horeca en grootverbruik, stukken of plakken, specifieke soorten, (vaste) gewichten, vormen of verpakkingsmaterialen: niets lijkt onmogelijk om te versnijden en te verpakken.

Neem een kijkje binnen de organisatie met onderstaand filmpje.

Augustus 2016

Boer’n Trots Honing geitenkaas weer in de prijzen!

Boer’n Trots Honing geitenkaas is tijdens de International Cheese Awards bekroond met brons. Dit is niet de eerste keer dat deze specialiteit van Landgoed Kaamps in de prijzen valt. Direct na de introductie in 2015 won de kaas ook al goud op de World Cheese Awards. Dit bevestigt de unieke smaak en kwaliteit van de kaas. Boer’n Trots maakt haar naam waar; het is kaas om trots op te zijn!

Bij Landgoed Kaamps in Twente wordt alleen kaas van uitmuntende smaak gemaakt van dagverse melk van eigen koeien. Dit begint bij de zorg voor de koeien. In de weide zaait boer Herbert extra klaver. Hierdoor zijn minder meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook komen er zachtere vetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas.

Het Boer’n Trots Honing assortiment is ontwikkeld door boer Herbert volgens familiereceptuur. Tijdens de bereiding van de kaas wordt een beetje honing toegevoegd aan de wrongel. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Daarna wordt de kaas rond de 20 weken traditioneel gerijpt op houten planken. Door de honing smaken de kazen iets zoet.

De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld, welke jaarlijks plaatsvindt in Nantwich, Engeland. In totaal werden 5.000 kazen uit de hele wereld gekeurd door 200 juryleden.

Juni 2016

Vandersterre Holland Meerkerk breidt uit

Vandersterre Groep breidt uit op haar vestiging in Meerkerk. In navolging van de vestigingen in Grootebroek en Bodegraven wordt de bedrijfsoppervlakte in Meerkerk verdubbeld. Najaar 216 zal de bouw gereed zijn.

April 2016

Eerste paal uitbreiding Vandersterre Holland Meerkerk

Meerkerk – Met het slaan van de eerste paal is afgelopen vrijdag, 1 april 2016, het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw en verbouw van de kaasopslag van Vandersterre Holland te Meerkerk.

Op het aangekochte terrein van 5700 m2 zal in twee fases de uitbreiding en verbouw van de kaasopslag gaan plaatsvinden. De nieuwbouw biedt niet alleen ruimte voor extra opslag, maar maakt verdere groei van de activiteiten mogelijk.

Het opleggen, rijpen en verpakken, kortom het 'veredelen' van natuurgerijpte kaas is de hoofdactiviteit van Vandersterre Holland in Meerkerk en één van de disciplines van Vandersterre Groep Bedrijven te Bodegraven.

Als alles volgens plan verloopt, zal de oplevering van de eerste fase eind 2016 en de tweede fase in de zomer van 2017 plaatsvinden.

December 2015

Boer’n Trots Honing geitenkaas wint goud!

De nieuwe kaas van landgoed Kaamps, Boer’n Trots Honing geitenkaas, is tijdens de World Cheese Awards 2015 bekroond met goud. Dit bevestigt de unieke smaak en kwaliteit van de kaas. Boer’n Trots maakt haar naam waar; het is kaas om trots op te zijn!

Boer’n Trots Honing is nog maar kort geleden geïntroduceerd, maar direct al bekroond. Bij landgoed Kaamps wordt alleen kaas van uitmuntende smaak gemaakt. Dit begint al bij de zorg voor hun koeien. In de weide zaait boer Herbert extra klaver. Hierdoor zijn er minder kunstmatige meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu.

Het Boer’n Trots Honing assortiment is ontwikkeld door boer Herbert volgens familiereceptuur. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Daarna wordt de kaas minstens 24 weken traditioneel gerijpt op houten planken. Tijdens het rijpen van de kaas trekt de honing licht in de kaas, wat zorgt voor de unieke, iets zoete smaak.

De World Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld en vindt elk jaar plaats tijdens de BBC Good Food Show Winter in Birmingham (Engeland). In totaal werden maar liefst 2.727 kazen gekeurd door 250 juryleden. Niet alleen de Boer’n Trots Honing geitenkaas werd bekroond, de Boer’n Trots Honing gemaakt van koemelk won brons.

September 2015

Het 2015 CEV EK Volleybal Dames in Nederland en België

Prima Donna Kaas officiële wedstrijdsponsor Nederland - Italië

Prima Donna Kaas, de unieke combinatie van het beste van Hollandse en Italiaanse kaas, draagt de volleybalsport al sinds jaar en dag een warm hart toe.

Prima Donna Kaas is dan ook trots te kunnen melden de officiële sponsor te zijn van de wedstrijd Nederland – Italië, tijdens het EK volleybal dames, dat van 26 september tot 4 oktober plaatsvindt in Nederland en België.

Op maandag 28 september treffen de beide damesteams elkaar in de groepsfase van de CEV DELA Volleyball European Championship – Women, welke in Apeldoorn Omnisport wordt gespeeld. 

Prima Donna, de bekende specialiteit van Vandersterre uit Bodegraven, is in de Benelux en ver daarbuiten geliefd bij vele kaasliefhebbers. Vooral om zo van te genieten is Prima Donna een echte delicatesse en dankzij zijn uitstekende smelteigenschappen ook in de keuken heel speciaal.

Augustus 2015

Kaasspecialiteiten Vandersterre Holland in de prijzen!

Op 28 en 29 juli jl. vond in de UK de International Cheese Awards plaats. De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld met ruim 40.000 bezoekers. Vandersterre Holland scoorde in totaal 3 awards. 

In de categorie ‘Rind Washed’ werd Landana Geitenkaas ROSSO bekroond met een Gold Award. De kaas heeft een volle, pikante en nootachtige smaak. Ook Landana Organic viel in de prijzen, in de klasse ‘Best Organic Cheese’.

De in dit jaar geïntroduceerde Grove Olijf & Tomaat van Van het Erf won ook een Gold Award in de klasse ‘Best New Dairy Product’. Deze kaas kenmerkt zich door de toevoeging van extra grove stukken olijf en tomaat en is heerlijk mediterraans van smaak.

International Cheese Awards - Nantwich

Juli 2015

Vandersterre Groep Dienstverlening breidt uit

Meerkerk – Vandersterre Groep Dienstverlening breidt haar opslagcapaciteit in Meerkerk uit. Het bedrijfsoppervlak van de nu al imposante opslag aan de Handelsweg wordt vergroot. Daarover hebben de gemeente Zederik en Vandersterre Groep Dienstverlening overeenstemming bereikt.

Vrijdag 26 juni werd de overeenstemming tussen gemeente Zederik en Vandersterre Groep uit Bodegraven bekrachtigd met de ondertekening van de koopovereenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis. Namens de gemeente waren daarbij aanwezig burgemeester Van Ee en wethouder Bos en namens Vandersterre Groep de directeuren Kos, De Graaff en Klein.

De nieuwbouw biedt niet alleen ruimte voor extra opslag, maar maakt verdere groei van de activiteiten mogelijk. Daarnaast levert de nieuwbouw een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid in Zederik en omgeving.

Als onderdeel van Vandersterre Groep te Bodegraven worden in Meerkerk merkkazen zoals Prima Donna en Landana kaas 'opgelegd'. Het opleggen, rijpen en verpakken, kortom het 'veredelen' van natuurgerijpte kaas is al vele jaren de hoofdactiviteit van Vandersterre Groep Dienstverlening.

Ook is Vandersterre -als professionele en onafhankelijke dienstverlener- de partner van diverse Nederlandse kaasleveranciers, waarvoor een compleet pakket diensten wordt verzorgd, zoals banderolleren, etiketteren, kleurcoaten, uitwegen, orderpick, tot en met de levering van de kaas aan de klant.

Januari 2015

Horecava 2015 een groot succes!

Van 12 t/m 15 januari vond de Horecava plaats in de RAI in Amsterdam. De grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. Ook dit jaar was Vandersterre Holland hier weer bij aanwezig.

Het waren vier succesvolle dagen die in het teken stonden van trends & innovatie. Veel bezoekers hebben kennis gemaakt met onze kaasspecialiteiten. Zij hebben heerlijk geproefd van de kazen van Boer’n Trots en Boerenpracht. Ook onze nieuwste variant van Boer’n Trots, de Boer’n Trots Bospaddenstoel viel goed in de smaak!

Wij willen u bedanken voor uw bezoek aan onze stand en hopelijk tot volgend jaar. De Horecava zal plaatsvinden van 11 t/m 14 januari 2016 in de Amsterdam RAI.

             

December 2014

Een nieuw jaar, een nieuw begin!

Met ingang van 1 januari 2015 zal Vandersterre Groep Nederland B.V. voortaan Vandersterre Holland B.V. heten. 

Deze naamswijziging is het gevolg van de juridische fusie van Vandersterre Groep Nederland B.V. en Vandersterre Groep International B.V. Deze twee bedrijven werken al nauw samen (één concentreert zich op de Nederlandse markt en de ander op de internationale markt) en gaan daarom verder onder dezelfde naam.

Het adres, de bankgegevens, het BTW-nummer, de registratienummers en de verkoopvoorwaarden zullen ongewijzigd blijven. Hieronder vindt u een overzicht van de adressen:

Bezoekadres:
Vandersterre Holland B.V.
Duitslandweg 9-11
2411 NT Bodegraven
Holland

Postadres:
Vandersterre Holland B.V.
Postbus 57
2410 AB Bodegraven
Holland

Mocht u vragen hebben, neem dan alstublieft contact met ons op.

November 2014

Nieuwe wetgeving

Met de komst van de verordening voedselinformatie voor consumenten is een groot aantal wijzigingen in etikettering van levensmiddelen op handen.

Voor wie geldt deze wetgeving?
Alle ondernemers die onverpakte eet- en drinkwaren verkopen en serveren moeten allergeneninformatie over deze producten kunnen geven als de klant erom vraagt.

Voedingswaarde (bestemd voor voorverpakt aangeleverde consumenteneenheden)
De verordening voedselinformatie voor consumenten (EU nr.1169/2011 EG) zal per 13 december 2014 de huidige Europese etiketteringsrichtlijn gaan vervangen. Een van de belangrijkste doelen van de nieuwe verordening is de consument beter in staat te stellen een doordachte keuze te maken voor voedingsmiddelen die zij consumeren. Extra aandacht gaat hierbij uit naar gezondheids- en allergie aspecten.

Een ‘voorverpakt levensmiddel’ is een verkoopeenheid die bestemd is om als zodanig aan de eindverbruiker en aan grote cateraars te worden aangeboden en bestaat uit een levensmiddel en het verpakkingsmateriaal waarin dit, alvorens ten verkoop wordt aangeboden , is verpakt, waarbij dit verpakkingsmateriaal het levensmiddel geheel of ten dele kan bedekken, maar zodanig dat de inhoud niet kan worden veranderd zonder dat het verpakkingsmateriaal wordt geopend of aangetast; levensmiddelen die op de plaats van verkoop op verzoek van de consument of met het oog op de onmiddellijke verkoop worden voorverpakt vallen niet onder ‘voorverpakte levensmiddelen’.

Een van de grootste wijzigingen is het verplicht vermelden van de voedingswaarde per 100 g of per 100ml. De voedingswaarde dient ten minste te bestaan uit een waarde voor energie (kJ en kcal.), vetten, verzadigde vetzuren, koolhydraten, suikers, eiwitten en zout en dient in deze volgorde (bij voorkeur in tabelvorm) te worden vermeld. Dit wordt verplicht vanaf 13 december 2014 voor producten die al voorzien waren van een voedingswaarde (of een claim bevatten) en vanaf 13 december 2016 voor producten die momenteel geen voedingswaarde bevatten. Daarnaast moeten de veertien wettelijk verplicht te vermelden allergenen die in een product aanwezig zijn (herhaaldelijk) worden benadrukt in de ingrediëntendeclaratie. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van vetgedrukte, onderstreepte of cursief gezette letters.

De veertien verplichte allergenen:
ei
glutenbevattende granen, met herkomst vermelding zoals tarwe, rogge, gerst, haver spelt en kamut
lupine
melk, inclusief eventueel lactose (lactose is niet verplicht te vermelden, maar voor kaas wel veel gevraagd)
mosterd
noten, zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten
pinda
schaaldieren
selderij
sesamzaad
soja
sulfiet
vis
weekdieren
Wat zijn de kaders voor speciaalzaken en markten?
De manier waarop is de keuze van de ondernemer en moet passen bij het type bedrijf. In overleg met de NVWA zijn hiervoor een aantal manieren te geven waarbinnen de ondernemer zijn keuze kan maken.

1. Het continu geven van allergeneninformatie (schriftelijk of elektronisch) zoals een productoverzicht bij de kraam of in de winkel, allergeneninformatie op prijskaartjes of via de allergenenapplicatie op een tablet in een zuil of houder. Voor klanten moet daarbij duidelijk aangegeven worden waar zij de allergeneninformatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld op een display met de tekst:
‘Allergeneninformatie elektronisch beschikbaar via de informatiezuil voor de kraam of in de winkel’ of op diverse plekken in de toonbank ‘Allergeneninformatie beschikbaar via de poster links van de kraam of in de winkel’, etc.

2. Mondeling informatie geven als klanten hierom vragen waarbij:
2.1 In de kraam of in de winkel duidelijk vermeld staat: ‘Voor allergeneninformatie wordt u verzocht zich te wenden tot het personeel.’
2.2 De allergeneninformatie van alle versproducten in de kraam of in de winkel schriftelijk wel aanwezig is, bijvoorbeeld via productspecificaties van de eindproducten.
2.3 Lijst van alle zelf samengestelde en/of bereide versproducten in de kraam of in de winkel met daarop alle allergenen.

3. Verkoopt u alleen eindproducten (door derden geproduceerd) zoals snoepgoed, worst, kaas, koffie e.d., dan is het handig om van deze producten een productspecificatie op te vragen en op alfabetische volgorde in een map bij de marktkraam of in de winkel te houden. Dan kan deze geraadpleegd worden als klanten vragen hebben over allergenen.

Bij het omverpakken van verschillende soorten eindproduct in één verpakking (bijv. een geschenkpakket), in het bijzijn van de klant moet wel een lijst gemaakt worden van de soorten eindproduct per verpakking. Wordt dit vooraf verpakt, dan moet er een etiket op met de volledige productinformatie, inclusief de allergenen.

Boter, kaas, koek, snoepgoed, noten, koffie e.d. in consumentenverpakking die niet door uzelf zijn ingepakt moeten voorzien zijn van een uitgebreide ingrediëntenlijst met de allergenen geaccentueerd. Naast de ingrediëntenlijst moet minimaal ook de productnaam, de netto-hoeveelheid en de houdbaarheid staan. Er zijn meer etiketeisen bijgekomen. Verstandig om met uw leverancier af te stemmen of de geleverde etiketten voldoen aan de nieuwste eisen. 

November 2014 

Vandersterre Holland op de Horecava

Een goede start van 2015 met de Horecava in de RAI Amsterdam. Ook dit jaar is Vandersterre Holland aanwezig om te verrassen met prachtige kaasspecialiteiten! U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan stand 317 in hal 11.

Van maandag 12 januari t/m donderdag 15 januari komen professionals uit de foodservice industrie bij elkaar om samen te proeven, te beleven en te praten. Zo kunt u bij ons de ambachtelijke en streekgebonden specialiteiten van Boerenpracht en Boer’n Trots van Landgoed Kaamps komen proeven.

Voor Boerenpracht hebben wij de mooiste kazen geselecteerd. De kazen van Boerenpracht worden op de boerderij gemaakt. De boer gebruikt de melk van eigen koeien en op ambachtelijke wijze maakt hij zijn eigen kaas.

Het Boer’n Trots assortiment bestaat uit een prachtige selectie gewassen kazen met een karamel korst. De kazen zijn beschikbaar in verschillende leeftijden, met koemelk of geitenmelk en diverse
kruiden. Ook introduceren we onze nieuwste variant Boer’n Trots Bospaddenstoel!

De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur. Via bijgevoegde link kunt u zich registreren: http://www.horecava.nl/beurs-info/Pages/default.aspx

Wij zien u graag op de Horecava!

November 2014

Horeca: Gastronomie in Jaarbeurs Utrecht

Wij nodigen u graag uit op maandag 10 november en dinsdag 11 november op de Gastronomie in de Jaarbeurs te Utrecht. U kunt bij ons weer heerljik genieten van een prachtig assortiment kazen van landgoed Kaamps.

Zo kunt u de ambachtelijke en streekgebonden specialiteiten van Boerenpracht en Boer’n Trots van Landgoed Kaamps komen proeven. Voor Boerenpracht hebben we de mooiste kazen geselecteerd die zijn gemaakt op Hollandse boerderijen en het Boer’n Trots assortiment bestaat uit een prachtige selectie kazen die gewassen zijn met karamel. De kazen zijn beschikbaar in verschillende leeftijden, met koemelk of geitenmelk en diverse kruiden. Ook introduceren we onze nieuwste variant Boer’n Trots Bospaddenstoel!

U vindt ons op stand F061. De beurs is op maandag open van 11.00 tot 19.00 uur en op dinsdag van 11.00 tot 18.00 uur.

Wij zien u graag op de beurs!

Oktober 2014

Beemster van het mes in een nieuw jasje

Het vertrouwde kaasmerk Beemster Exclusief heet voortaan Beemster van ’t mes. Dinsdag 30 september vond, tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten, de aftrap plaats waarbij kaasspeciaalzaak-ondernemer Erik Stoffelsen het startsein gaf door letterlijk het mes te zetten in Beemster van ’t mes. Naast de nieuwe naam is het merk ook in een nieuws jasje gestoken.

Beemster van ’t mes is exclusief verkrijgbaar bij de kaasspecialist en altijd direct vers van ‘t mes gesneden. Hierdoor blijft de pure smaak van de kaas zo lang mogelijk bewaard. De oorsprong van Beemster van ’t mes ligt in de Beemster polder. De vruchtbare grond is het geheim wat medebepalend is voor de bijzondere smaak van de kaas. In de kaasmakerij worden de kazen nog op ambachtelijke wijze bereid door de kaasmakers van Beemster. De kazen van Beemster zijn extra groot en zwaar en zijn verkrijgbaar in diverse rijpingsleeftijden.

Oktober 2014

Landana online winactie!

Doe mee & maak 3x kans op een vakantie bij Landal GreenParks.
In de maanden oktober en november (week 42 t/m 48) maakt u kans op een weekend- of midweekverblijf bij Landal GreenParks. Vul de unieke code in die u heeft ontvangen bij aankoop van een Landana kaasje en wie weet bent u één van de gelukkige winnaars!

Zo dicht bij de natuur heeft u nog nooit gezeten! Bij Landal GreenParks geniet u van de wind in uw haar, het knisperen van de blaadjes onder uw voeten en de eekhoorntjes die in het bos aan het spelen zijn. Als u uitgewandeld of –gefietst bent, kunt u heerlijk tot rust komen met een kopje koffie in het restaurant of bij de open haard in uw bungalow. De parken zijn van alle gemakken voorzien, zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf. Van restaurant en fietsverhuur tot een zwembad met waterattracties en soms een golfbaan of beauty centrum.

Heerlijk met vrienden, familie of het hele gezin er even tussenuit! Ga naar de actiepagina www.landanakaas.nl/actie voor het invullen van uw code of voor meer informatie.

September 2014

Bourgondisch genieten tijdens BBB

Beleef samen met Vandersterre Groep de jubileumeditie van de Bourgondische horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht. Met de slogan ’60 jaar Meesterschap in Bourgondische gastvrijheid’ ligt de nadruk op inspireren en samen vooruit kijken naar de toekomst. De beurs vindt plaats van maandag 6 t/m woensdag 8 oktober 2014. Wij nodigen u graag uit bij onze marktkraam FV12 op het plein Food Village.

Maak kennis met nieuwe producten, services en trends in een vriendelijke gastvrije sfeer. Bij Food Village vindt u ambachtelijke, biologische en streekproducten. Zo kunt u bij ons komen proeven van ons uitgebreid assortiment biologische kaas van Hollandse bodem. Bioweide staat bekend om zijn zuivere en volle smaak. Natuurlijk hebben we onze prachtige specialiteiten Boerenpracht & Boer’n Trots van Landgoed Kaamps ook voor u meegenomen.

Vandersterre Groep biedt een breed scala aan mogelijkheden die wij graag met u delen! De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur. Heeft u nog geen toegangsbewijs? Via de website http://www.bbbmaastricht.nl/ kunt u zich registeren.

We zien u graag in Maastricht!

September 2014

Spectaculaire onthulling tijdens de 25e editie van vakbeurs Foodspecialiteiten!

Op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober kunt u ons weer vinden op de vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Inmiddels de 25e editie van deze gezellige, kleinschalige en laagdrempelige beurs en dat moet natuurlijk gevierd worden. Niet alleen door de beursorganisatie, maar ook door ons!

Naast de nieuwste kaasspecialiteiten van Boer’n Trots en Boerenpracht, is er een spectaculaire onthulling die u niet wilt missen. En dat niet alleen. Zo kunt u ook kennis maken met de verkoopformule Liefde & Ambacht, sinds 2012 succesvol op diverse warenmarkten, en bent u van harte welkom om bij te praten en kazen te keuren onder het genot van een hapje en drankje. We verwelkomen u graag in hal 1, op standnummer 130. De beurs is geopend van 13.00 – 22.00 uur. Graag tot dan!

U kunt u gratis registeren via onderstaande link:
http://www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl/index.cfm?page_id=61903&widgets=true

Augustus 2014

Verras uw klanten met de nieuwste Landana varianten

Landana – Traditionele Hollandse Kaaskunst – introduceert twee nieuwe unieke kaasspecialiteiten: Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL en Landana Geitenkaas BOSVRUCHT.

Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL is de nieuwste variant in het Landana assortiment, die met zijn bossige smaak iedere kaasliefhebber inspireert. Deze heerlijke Hollandse kaas overtuigt door een samenspel van fijne ingrediënten als zwarte truffel, eekhoorntjesbrood en fenegriek. Landana TRUFFEL & PADDENSTOEL mag op geen enkel kaasplateau ontbreken. Maar is ook op donkerbrood of geraspt in noedelgerechten een ware delicatesse.

Landana Geitenkaas BOSVRUCHT is een verleidelijk lekkere Hollandse geitenkaas, met een frisse, fruitige smaak. Deze geitenkaas specialiteit met fijne stukjes fruit wordt gemaakt van 100% Hollandse, gezonde geitenmelk. Landana Geitenkaas BOSVRUCHT past op iedere kaasplankje als zoete verrassing, is lekker in een fruitige salade of als snack.

In kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland rijpen de Landana kazen op onbehandelde houten planken tot perfectie. Daarbij worden de met de hand gekeerde kazen voortdurend door de kaasmeester gecontroleerd, tot deze de hoogwaardige Landana kwaliteit bereikt hebben. De twee nieuwe 4kg-varianten zijn vrij van conserveermiddellen, bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, zijn lactosevrij (<0,1g /100g) en van nature vrij van gluten.

Juli 2014

Prima Donna en Landana met DLG-goud bekroond

Opnieuw hoge onderscheidingen voor de unieke kaasspecialiteiten van Vandersterre Groep: Prima Donna maturo 'Best European Cheese' en de meesterlijk gerijpte Landana 1000 DAGEN zijn na uitvoerig testen door DLG met goud bekroond.

De DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedselwetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. De ingezonden kazen worden door het instituut onderworpen aan een uitgebreid zintuigonderzoek. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. In een laboratorium wordt de samenstelling van de kaas onderzocht.

De wetenschappelijke experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Landana 1000 DAGEN gewaardeerd met het maximale aantal van 5 punten. Door zijn volle, gerijpte smaak is Landana 1000 DAGEN de bekroning van de kunst van het Hollandse kaasmaken. Landana 1000 DAGEN biedt goede winstmogelijkheden en is daarom extra interessant voor iedere kaastoonbank.

Prima Donna is de bijzondere kaasspecialiteit voor iedereen die het Italiaandse leven lief heeft. De unieke combinatie van de heerlijke smaak van Parmesaanse en de beste traditionele Hollandse kaas kenmerken het karakter van deze exclusieve lekkernij. Dankzij zijn goede smelteigenschappen is Prima Donna ideaal voor de warme en koude keuken of bij een goed glas wijn.

Prima Donna maturo en Landana 1000 DAGEN zijn van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100 g).

Juli 2014

Website van Landgoed Kaamps & Boer'n Trots in een nieuw jasje gestoken!

De nieuwe website van Landgoed Kaamps en Boer'n Trots is gelanceerd! Een bezoek aan deze prachtige website in boerensfeer neemt je mee naar het leven op het platteland, waar je kennis maakt met boer Herbert en zijn familie. Je kunt er terecht voor informatie over de boerderij, brasserie én je kunt een kijkje nemen achter de schermen in de kaasmakerij. Hoe worden bijvoorbeeld de unieke speciaalkazen van Boer'n Trots met gekarameliseerde bruine korst gemaakt? Daarnaast is er volop informatie te vinden over workshops, evenementen en nuttige weetjes over het landgoed. Voor de lekkerste recepten en het assortimentsoverzicht ga je naar de pagina van Boer'n Trots.

Benieuwd geworden? Neem dan een kijkje op www.kaamps.nl of www.boerntrots.nl.

 

Juni 2014

Vandersterre Groep was ook dit jaar aanwezig op PLMA's World of Private Label

Op 20 en 21 mei stond Vandersterre Groep op de Private Label Manufactures Association, ook wel PLMA. De PLMA bestaat sinds 1980 en vertegenwoordigt meer dan 3.500 bedrijven over de hele wereld in diverse branches, zoals food, beverages en snacks. Met een mooie stand, waar onze merken Prima Donna en Landana centraal stonden, was Vandersterre Groep groots aanwezig.

Bezoekers konden bij onze stand 5772 genieten van nieuwe smaakvarianten en innovatieve verpakkingen. Zo werd er kennis gemaakt met de variant Landana CURRY-KOKOS, de nieuwste zomerse kaasspecialiteit. Een Hollandse gerijpte kaas waarin de smaken van gele kerrie en heerlijke kokos perfect harmoniëren.

Natuurlijk kon een vernieuwde verpakking van Prima Donna niet ontbreken. Tijdens de Global Cheese Awards 2013 is Prima Donna - formaggion con passione - uitgeroepen tot 'Beste Europese kaas' en daarom is het bekende schuitje in een nieuw jasje gestoken! De nieuw geïntroduceerde kaassnippers van Prima Donna werden enthousiast ontvangen tijdens de beurs. De kaassnippers, verpakt in handige hersluitbare zakjes van 90 gram, zijn perfect te gebruiken in de koude en warme keuken.

De stand gaf een helder beeld van de diverse mogelijkheden die wij u als klant kunnen bieden. Zo behoren het ontwikkelen van private labelconcepten en het verpakken van kaas tot deze mogelijkheden. Kortom, er was genoeg reden voor een bezoek aan onze stand. Met enthousiaste bezoekers, een gemotiveerd verkoopteam en een mooie stand kijken we terug op een geslaagde beurs!

Juni 2014

Nieuwe zomerse Landana kaasspecialiteit

Een nieuwe zomerse variant in het assortiment van het bekende Hollandse kaasmerk Landana. Landana CURRY-KOKOS is een op houten planken natuurlijk gerijpte Hollandse kaas waarin de smaken van gele kerrie en heerlijke kokos perfect harmoniëren. De kerrie geeft deze kaas zijn pittige smaak én bovendien een opvallend helgeel gekleurd zuivel, waarin fijne stukjes paprika te herkennen zijn. Uniek en onweerstaanbaar van uiterlijk en een smaakbelevenis die associaties met de Indische 'curry madras' oproept. Bijzonder lekker op een kaasplateau, als tapashapje of als pittig bijgerecht.

Landana CURRY-KOKOS is 'all natural', dus vrij van E-nummers, bevat geen conserveringsmiddel en zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Landana CURRY-KOKOS is van nature gluten- en lactosevrij (lactose >0,1g per 100g).

Landana CURRY-KOKOS zorgt voor afwisseling in iedere kaastoonbank: actueel als nieuw seizoensartikel, maar ook zeer interessant in het vaste kaasassortiment.

Landana, 'traditionele Hollandse kaaskunst', is de bekende, lekkere Hollandse kwaliteitskaas uit het Groene Hart van Holland. Alleen Landana - de nummer 1 in kaas met ingrediënten - biedt een assortiment van kwaliteitskazen op basis van zowel koe-, geiten- en schapenkaas onder een paraplumerk.

 

Mei 2014

Prima Donna in nieuwe 'beste Europese kaas' verpakking

Prima Donna maturo, tijdens de Global Cheese Awards verkozen tot ‘Beste Europese kaas’, komt in een nieuwe verpakking op de markt: de Prima Donna maturo ‘Best European Cheese’ Edition van slechts 220g!

De opvallende en aantrekkelijke schuitjesverpakking (220g vast gewicht) – vanaf heden verkrijgbaar – brengt extra aandacht rond Prima Donna in de kaastoonbank. Het maakt iedere consument nieuwsgierig naar deze exclusieve kaasspecialiteit. In elke verpakking bevindt zich bovendien een informatiebrochure met interessante tips die de consument inspireert tot een herhaalaankoop. Bovendien is met een laag gewicht van 220g per verpakking een laagdrempelige consumentenprijs én tegelijkertijd een goede handelsmarge mogelijk.

Prima Donna is de bijzondere kaasspecialiteit voor iedereen die het Italiaanse leven lief heeft. De unieke combinatie van de heerlijke smaak van Parmezaanse en de beste traditionele Hollandse kaas kenmerken het karakter van deze exclusieve lekkernij die zich helemaal thuis voelt in de keuken. Fijne en zichtbare zout- en eiwitkristallen kenmerken deze exclusieve kaasspecialiteit. Prima Donna maturo is extra gerijpt en pittig van smaak, ideaal voor de warme en koude keuken of bij een goed glas wijn.

Prima Donna maturo is van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100g).

 

April 2014

Koeiendans op Landgoed Kaamps

Al rennend en springend, en sommigen zelfs luid loeiend, kwamen de koeien van boer Herbert afgelopen zaterdag 12 april om 13.30 uur uit hun stal. De aanmoediging van de honderden toeschouwers maakten sommige koeien wel een beetje zenuwachtig, maar dat was niks om je zorgen om te maken, aldus Herbert. “Op de belevingsboulevard kunnen de mensen het hele jaar door terecht in o.a. de stal. Hierdoor zijn de koeien wel wat gewend. Als het straks weer wat rustiger is langs de zijlijn en ze zien het heerlijk malse gras dan grazen ze er weer gulzig op los”. Door de verandering van het voer begint op Landgoed Kaamps weer een nieuw seizoen. Over een aantal weken ligt de graskaas, Boerenpracht Boeren Nijland, weer op de planken en dat alles met dank aan de dames van Herbert.

Niet alleen voor de koeien was het feest 12 april. Ook voor kinderen was er genoeg te beleven. Zij konden heerlijk spelen in de speeltuin of op het springkussen, terwijl ouders een lekker kopje koffie dronken in het zonnetje bij brasserie ‘De Botterkökk’n’. Het was een geslaagde dag!

April 2014

Voetbalkaas - de voltreffer voor de kaastoonbank

Voor de vele voetbalfans brengt Vandersterre Groep in aanloop van het WK in Brazilië een actuele kaasspecialiteit op de markt: Voetbalkaas.

Het WK voetbal in Brazilië nadert en de spanning stijgt. De aftrap zal plaatsvinden op 12 juni 2014 en na 13 juli is bekend wie zich wereldkampioen mag noemen. De kaastoonbank kan deze voetbalhype benutten met de lekkere en zeer actuele Voetbalkaas, mild en romig van smaak! De opvallend in voetbalstijl geëtiketteerde 12 kg Gouda is een echte blikvanger en brengt iedere toonbank dan ook snel in de voetbalsfeer. Lekker op een kaasplateau, als snack en heerlijk met een fris biertje of een glas wijn. 

Behalve als hele kaas is Voetbalkaas ook leverbaar voor het zelfbedieningsschap als 250 gram stuk en als sneetjes, verpakt in een aantrekkelijke en hersluitbare 150 gram verpakking. Beide verpakkingen hebben een opvallende uitstraling wat de aandacht zal trekken van vele voetbalfans!

Vandersterre adviseert deze actuele Voetbalkaas bijtijds te bestellen, want de productie is gelimiteerd.

Maart 2014

Prima Donna Kaas Huizen dames 1 kampioen!

Een spannende wedstrijd voor Volleybalvereniging Huizen, beter bekend onder de naam Prima Donna Kaas Huizen, afgelopen zaterdag 29 maart. Deze dag vond de allesbeslissende wedstrijd plaats voor dames 1. Met een overwinning van 4-0 zijn de dames kampioen geworden van de 1e Divisie en gepromoveerd naar de Topdivisie. Een super prestatie!

Maart 2014

Inspiratievolle & geslaagde Ondernemersdag

Knuffelen met kleine geitjes, op de foto met Nederlands favoriete boer Herbert Nijland, wijn proeven met Gijs Piet van Os, nieuwe smaken ontdekken bij Boer’n Trots,  kennis bijspijkeren bij de lezingen én niet te vergeten inspiratie opdoen voor de Pasen.

Het kon allemaal maandag 17 maart op boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. In alle vroegte startte het team van Vandersterre Groep Nederland met het opbouwen voor de ondernemersdag. In de geitenstal de presentatie van Koken met Pasen en Daalder Geitenkaas, in het klompenhok de kaas-wijnproeverij met Gijs Piet van Os en leden van Holland Kaascentrum, Patrick en Marleen Griffioen, met hun verkoopwagen naast de geitenstal. Een ontsnapt lammetje kwam nog even polshoogte nemen in het restaurant bij het opbouwen van de merkpresentaties.

Rond 13.00 uur druppelden de eerste ondernemers binnen en rond kwart voor twee was het volle bak bij de eerste lezing. Ook de daaropvolgende lezingen werden druk bezocht. Zo konden ondernemers lezingen bijwonen over o.a. biologische kaas, duurzaam ondernemen en allergenen. Bijzonder interessant was de workshop kaaskeuren met oud-collega én medaillewinnares van het NNKC; Lianne Lok.  Al met al mogen we terugkijken op een inspiratievolle en geslaagde dag.Maart 2014

Vandersterre Groep op Tavola 2014

Van 16 t/m 18 maart presenteert Vandersterre Groep International zich tijdens de Tavola 2014 in Kortrijk. Vandersterre Groep is o.a. bekend van de internationaal bekende kaasmerken Prima Donna en Landana. Beide merken zullen gedurende de beurs uitgebreid in de spotlights staan, zowel hele kazen alsook voorverpakt.

Prima Donna maturo, formaggío con passíone, onlangs nog uitgeroepen tot beste Europese kaas, komt nu in een special ‘Best European Cheese’ edition pack. Deze opvallende en aantrekkelijke verpakking zal velen aanspreken en met een gewicht van slechts 220 gram is bovendien een laagdrempelige consumentenprijs én tegelijkertijd een goede handelsmarge mogelijk. Ook nieuw is Prima Donna kaassnippers in een hersluitbare consumentenverpakking van 90 gram. Eenvoudig te gebruiken tijdens de bereiding van warme en koude gerechten.

Onder Landana, traditionele Hollandse kaaskunst, wordt een nieuwe variant geïntroduceerd: Landana BOERENKOOL, een smaakvolle romige kaas met, behalve boerenkool, heerlijke ingrediënten zoals mosterd, ui, peper en een beetje knoflook. Boerenkool is vanwege zijn hoge vitamine C gehalte, voedingsvezels en mineralen zeer gezond en wordt daarom ook wel “superfood” genoemd. Niet voor niets is deze kaasspecialiteit genomineerd voor de Gouden Tavola 2014.

Actueel deze lente is Landana GROENE ASPERGE. Deze frisse seizoenskaas verrast met een lekkere, delicate smaak en verbindt Hollandse kaas en fijne stukjes asperge op smaakvolle wijze. Een bijzonder delicate combinatie voor elke fijnproever.

Uiteraard mag ook Slanke Anke niet ontbreken op een stand vol kaasspecialiteiten. Slanke Anke, minder vet, minder zout, meer smaak, is een kaas die in de toonbank zijn waarde heeft bewezen.

Laat u inspireren en bezoek de stand van Vandersterre Groep tijdens Tavola 2014: hal 6, stand 633!
 

Februari 2014

1e Vandersterre Groep Ondernemersdag

Op maandag 17 maart wordt de 1e Vandersterre Groep Ondernemersdag georganiseerd voor ondernemers uit het traditionele segment. Wij nodigen u als ondernemer van de markt of kaasspeciaalzaak van harte uit om tussen 13.00 -22.00 uur naar Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude te komen. Hier kunt u zich laten inspireren voor de Pasen, deelnemen aan workshops en lezingen, op de foto met boer Herbert Nijland voor uw eigen custom-made promotiemateriaal en genieten van heerlijke hapjes en drankjes. 

Onze marktformules zijn ook vertegenwoordigd. Patrick en Marleen Griffioen van Holland Kaascentrum geven u graag presentatie-inspiratie voor de Paasdagen en Daalder Kaas zet haar geitenkaaslijn in de schijnwerpers.

In onze lezingen en workshops vertellen we graag meer over kaas-wijn combinaties, biologische kaas, duurzaamheid en allergenen. Tevens komt het bedrijf RCCS langs. RCCS is een jong bedrijf met een ongekende ervaring in cashmanagement. Zij vertellen u graag alles over de Smart Safe, de kluis die even veilig is als pinnen. U kunt zich vooraf inschrijven voor de lezingen om zeker te zijn van een plekje.

Wilt u meer informatie over deze dag, de dagindeling of wilt u zich inschrijven? Neem dan gerust contact op met Lizzy van Greuningen via l.vangreuningen@vandersterregroep.nl of bel naar 0172-606141.

Wij zien u graag op 17 maart.


Januari 2014

Succesvolle start van het nieuwe jaar!

Ook dit jaar was Vandersterre Groep aanwezig op de Horecava. De grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie die plaatsvond van 13 t/m 16 januari 2014 in de Amsterdam RAI. Een goed begin van het nieuwe jaar met ruim 58.000 bezoekers!

Het waren vier succesvolle dagen die in het teken stonden van trends & innovatie. Veel bezoekers hebben kennis gemaakt met onze kaasspecialiteiten. Zo zijn Boer’n Trots en Prima Donna maturo enthousiast ontvangen! Uiteraard is er ook flink geproefd van de heerlijke versbereide gerechten die zijn klaar gemaakt door onze kok. De sandwich van rozijnenbrood met boerenboter, walnoten en Boerenpracht Mild viel voornamelijk goed in de smaak.

Wist u dat Boerenpracht verkrijgbaar is in plakverpakkingen voor horecagebruik of dat wij een breed biologisch assortiment onder het merk Bioweide aanbieden die aansluit op de toenemende vraag naar biologische producten?

We willen u bedankten voor uw bezoek

Ga naar boven