Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

December 2012

Vandersterre Groep Nederland ondertekent het Convenant WeidegangVandersterre koeien in de wei

Nadat eerder dit jaar al 54 partijen de handen ineen sloegen om de koe in de wei te houden, hebben nu ook vijf anderen het Convenant Weidegang ondertekend. Dat zijn Natuurhoeve en Vandersterre Groep Nederland; PPP-Agro Advies; Vissers Mengvoeders en Hogeschool Van Hall Larenstein. 

De ondertekenaars van het Convenant Weidegang willen koeien zoveel als mogelijk weidegang bieden. Zij zien een gezamenlijke verantwoordelijkheid om tenminste het huidige niveau van melkveebedrijven met weidegang te behouden. Daarvoor zet ieder zich vanuit zijn eigen rol in.

De ondertekening vond op 12 december plaats in Bunschoten tijdens een bijeenkomst waar alle convenantspartners verslag uitbrachten van de vorderingen die zij de afgelopen periode hebben gemaakt bij het behoud van de koe in de wei. Ook hebben zij hun acties voor het komende weideseizoen bekendgemaakt. De rapportages van alle convenantpartners worden binnenkort gepubliceerd op de site duurzamezuivelketen.nl.

Het Convenant Weidegang is een initiatief van de Duurzame Zuivelketen, een samenwerkingsverband van de Nederlandse Zuivel Organisatie en LTO Nederland.

November 2012

Vandersterre Groep promoot Hollandse kaasspecialiteiten in Rome.

Op uitnodiging van Gerda Verburg, de Nederlandse vertegenwoordiger van de Food and Agriculture Organization (FAO), heeft Vandersterre Groep in Rome, samen met andere kaasmakers en –handelaren uit Bodegraven en Woerden, bijgedragen aan een unieke promotie van Hollandse kaasspecialiteiten.

Rome stond op 26 en 27 oktober in het teken van Hollandse kaas en het bijbehorende kaasgereedschap. Het gezelschap, voor de gelegenheid in opvallend traditioneel Hollands tenue gestoken,  zorgde in het centrum zelfs voor toeristische opstoppingen, waarna het op de beurs Eataly tijdens een culinaire lunch en kaasproeverij de Italiaanse collega’s kennis liet maken met de unieke kazen uit het Groene Hart.

Namens Vandersterre Groep was Ben van der Wal naar Rome afgereisd om de Italiaanse collega’s o.a. kennis te laten maken met de merken Prima Donna en Landana. Beide merken staan, ieder op eigen wijze, voor kwalitatief  hoogwaardige en uniek smakende kwaliteitskazen en zijn hiermee bij uitstek een voorbeeld  van het Nederlandse vakmanschap op het gebied van kaasbereiding en rijping.
Vandersterre in Rome

De weg van Rome…. naar het Groene Hart

Al meer dan 2.000 jaar wordt er in het Groene Hart in Nederland kaas gemaakt. De oorsprong van het kaasmaken ligt echter bij de Romeinen, deze leermeesters brachten, op hun weg van Rome naar het Noorden van Europa, de plaatselijke bevolking het vak van kaasmaken bij. Door de jaren heen hebben de kaasmakers en -handelaren uit Bodegraven hun vak geperfectioneerd en zijn er veel nieuwe soorten en merken ontstaan. Het Latijnse woord caseus leeft nog altijd voort in het Nederlandse woord kaas.

Food and Agricultural Organization (FAO)

De Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization - FAO) van de Verenigde Naties is een gespecialiseerde organisatie die tot doel heeft om de honger in de wereld te bestrijden. Het hoofdkantoor is sinds 1951 gevestigd in Rome. Gerda Verburg is sinds 2011 permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de FAO.

Oktober 2012

Noviteiten en nieuwe Landana kaas specialiteiten tijdens SIAL

Landana nieuwe variantenTijdens de SIAL beurs van 21 t/m 25 oktober te Parijs zal Vandersterre Groep diverse noviteiten presenteren, waaronder “L’Artisan” een assortiment hoogwaardige unieke kazen, door SIAL geselecteerd als product innovatie 2012. Ontdek deze noviteiten in stand J 025 in hal 7!

Onder het kaasmerk Landana, bekend vanwege het omvangrijke assortiment traditioneel Hollandse specialiteiten, worden op de Sial maar liefst twee nieuwe smaakvarianten geïntroduceerd. Landana geitenkaas HONING & TIJM is de eerste nieuwkomer, een milde geitenkaas met een zoete en kruidige smaak. Het licht-zoete van de honing en het kruidige van de tijm vormen samen een zeer harmonieuze smaakvariant op basis van 100% Hollandse geitenmelk.

Landana WASABI & ZEEWIER is een pittige nieuwkomer in het Landana assortiment. Door de Japanse specerij wasabi en fijne stukjes zeewier aan een milde Landana kaas toe te voegen, ontstaat een zeer smakelijke, licht pittige kaasspecialiteit. Een lust voor het oog en een verrijking van ieder kaasplateau.

L'Artisan innovatieHet nieuwe, unieke assortiment L’Artisan “fromage artisanal caramel” is geselecteerd als Sial Innovatie 2012. De authentieke recepten, traditionele rijping en de handgewassen karamelkorst maken L’Artisan dan ook zeer onderscheidend. Door de kazen te wassen met karamel ontstaat niet alleen een donkerbruine korst, maar ook een ietwat zoetige smaak. Onlangs is L’Artisan nog uitgeroepen tot Super Gold Winnaar tijdens de World Cheese Awards in het Engelse Birmingham en is nu ook internationaal gewaardeerd als Sial product innovatie.

100% Biologisch, 100% Hollands en 100% weidemelk zijn de drie garanties van het Bioweide assortiment. Een compleet assortiment biologische kaas. Met respect voor de natuur gemaakt van zuiver Hollandse melk, zonder kunstmatige hulpstoffen. Bovendien is Bioweide vegetarisch. Kortom: Bioweide is kaas zoals Hollandse kaas moet zijn. Je proeft de natuur!

Uiteraard zal ook Prima Donna in het middelpunt van de belangstelling staan. Het internationale merk met regelmatig in de prijzen vallende varianten als fino, maturo en leggero kunnen evenals alle andere Vandersterre specialiteiten uitgebreid geproefd worden tijdens de Sial opstand J 025 in hal 7!

September 2012

Foodspecialiteitenbeurs in Houten

Op 2 en 3 oktober is het weer zo ver, de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Dé ontmoetingsplek voor lie­fhebbers van food. Uiteraard zijn wij er bij om u te verwelkomen op onze stand. Maar niet op de plaats waar u gewend bent ons te vinden. U heeft het misschien al vernomen, maar wij zijn druk bezig geweest om het één en ander eens flink op te frissen, zodat we u nog beter van dienst kunnen zijn. Ook de stand is vernieuwd en we horen graag wat u ervan vindt. In hal 1 zijn we dit jaar te vinden, op stand 122.

Naast een nieuwe stand hebben we ook een aantal nieuwe kaasconcepten ontwikkeld. Zo verkoopt u misschien onze Bioweide al. Dit biologische kaasassortiment is een prachtige aanvulling op het bestaande assortiment.

Daarnaast kunt u kennis maken met onze nieuwe geitenkaaslijn, “blije geit”! Heerlijk Hollandse geitenkaas, die ook geschikt is voor de vegetarische consument. Ook onze Boerenpracht willen wij graag nog noemen, bestaande uit een prachtige selectie boerenkazen. Hierin vindt u onder andere een boeren Kruimel, een boeren Jumbo en een milde boerenkaas van Landgoed Kaamps in Deurningen.

Uiteraard kunt al deze nieuwe kazen, maar ook onze bestaande merken zoals Prima Donna, Landana en Ouwe Jongens bewonderen en proeven. Onze kok is er natuurlijk weer bij, hij zal voor u heerlijke gerechtjes bereiden met ons prachtige kaasassortiment.

U kunt dit jaar weer sparen voor mooie cadeaus. Onze verkopers op de stand vertellen u er graag meer over. Wij heten u graag van harte welkom op dinsdag 2 en woensdag 3 oktober tussen 13.00 en 22.30 uur.

Augustus 2012

Landana Schapenkaas MILD verkozen tot “de beste schapenkaas” in Noord-Amerika!
Landana Schapenkaas MILD

Landana schapenkaas MILD is de gelukkige winnaar van de gouden medaille tijdens de “World Dairy Expo Championship Dairy Product Contest” geworden! Dit is de enige wedstrijd waarin alle zuivel onder de loep wordt genomen voor de smaak en textuur. De jurering is gehouden op 8 augustus in Madison, Wisconsin. Met een score van 99,45% is Landana Schapenkaas MILD de winnaar van de gouden medaille. Nu mag Landana Schapenkaas MILD met trots zeggen de beste schapenkaasspecialiteit te zijn in Noord-Amerika!

Landana schapenkaas MILD heeft een unieke, milde smaak en is zeer onderscheidend. Deze milde kaasspecialiteit rijpt op natuurlijke wijze in alle rust in de kaaspakhuizen in het Groene Hart van Holland. Bovendien is Landana schapenkaas MILD op traditionele wijze vervaardigd en bestaat deze uit 100% pure schapenmelk van de beste kwaliteit.

Dat Landana kaas geroemd is om zijn topkwaliteit blijkt wel uit de vele internationale onderscheidingen die Landana heeft ontvangen. Zo zijn de Landana koemelk- en geitenkaasvarianten meermaals in de prijzen gevallen. Landana geitenkaas MILD is ook al eerder dit jaar beloond in Madison, Wisconsin met een bronzen medaille tijdens de World Championship Cheese Contest. Andere voorbeelden van prijswinnende kazen zijn Landana Geitenkaas KORIANDER & FENEGRIEK die al eerder de gouden plak mee naar huis nam vanuit Engels Birmingham, maar ook de meesterlijk gerijpte kaasspecialiteit Landana 1000 DAGEN en de opvallende Landana RODE PESTO specialiteit hebben het winnaarspodium mogen betreden.

 

Bioweide bekroond op de International Cheese Awards!

Bioweide Fenegriek-KorianderOnlangs is Bioweide Fenegriek-Koriander met een zilvere plak bekroond tijdens de jaarlijkse International Cheese Awards in Nantwich (Verenigd Koninkrijk)! Bioweide Fenegriek-Koriander won deze prijs in de categorie Beste Biologische kaas Specialiteiten.

Bioweide Fenegriek-Koriander maakt deel uit van het Bioweide assortiment. Bioweide is biologische kaas van Hollandse bodem. Bioweide wordt gemaakt met respect voor natuur, milieu en dier en wordt daarom bereid volgens de 3 Bioweide-garanties: 100% Biologisch, 100% Hollandse melk en 100% Weidegang. Aan Bioweide Fenegriek-Koriander zijn verse biologische fenegriekzaadjes en koriander toegevoegd wat een iets zoete, nootachtige smaak geeft. In combinatie met de milde biologische kaas is dit een pure verwennerij uit de natuur!

Juni 2012

Volop genieten op de Viva la Donna Day.

Viva la Donna DayOp 8 juni stond de Daniel den Hoed Kliniek van het Erasmus MC in het teken van de Viva la Donna dag. Iedereen die zich had aangemeld kon genieten van een heerlijke schoonheidsbehandeling, manicure of een bezoekje aan de kapper. Verder waren er diverse workshops en kon men de gehele dag genieten van een uitgebreid buffet met heerlijke hapjes.

Viva la Donna DayViva la Donna zet zich in voor vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad. Zo vraagt de stichting door middel van campagnes aandacht voor nazorg en worden er diverse projecten georganiseerd om vrouwen die getroffen zijn door kanker weer te laten stralen. Prima Donna kaas steunt dit prachtige initiatief natuurlijk graag en onze kaas op het buffet viel erg goed in de smaak.
 

Landana deelnemer van de landelijke duurzaamheids-campagne.

Op 1 juni jl. startte de landelijke duurzaamheidscampagne “Rouveen Gewoon Duurzaam”. De coöperatieve zuivelfabriek Rouveen Kaasspecialiteiten is producent van onder andere onze Landana en Bioweide kazen.

Rouveen Gewoon DuurzaamDe aftrap van deze campagne werd gehouden op Zorgboederij de Rietstulp in Mastenbroek. Hier werd een duurzame melkvee stal geopend en uitleg gegeven aan de inhoud van het duurzaamheidsprogramma. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan energiebesparing. Het streven van Rouveen is om in 2020 volledig energie-neutraal te produceren. Daarnaast worden onder leiding van experts workshops gegeven aan de leden-melkveehouders waarbij ze uitleg krijgen over het verbeteren van de gezondheid van de veestapel, het efficiënter werken door een gesloten kringloop en de wijze van communiceren met de doelgroep over hun duurzaamheidsbeleid.

QR code duurzame kaasAan de liefhebbers van Landana willen we graag laten weten wat dit duurzaamheidsbeleid inhoud. Daarom is op deze dag de QR-code geïntroduceerd, welke deze zomer in Nederland op alle verpakkingen van Landana kaas te vinden is, en dat werd natuurlijk geheel in stijl gedaan! Scan deze QR-code en je ziet in een korte film wat het duurzaamheidsprogramma van Rouveen inhoudt.

Scan de QR-code alvast hiernaast of bekijk het filmpje hier.

 

Mei 2012

Unieke kaasspecialiteiten en concepten op PLMA’s World of Private Label!

PLMA 2012Op 22 en 23 mei heeft Vandersterre Groep International uit Bodegraven (NL) zich op de „PLMA’s World of Private Label“ beurs gepresenteerd in Amsterdam. Vandersterre is o.a. bekend van de kaasmerken Prima Donna en Landana. Op de PLMA beurs stonden beide merken in de spotlights en waren zowel hele kazen als ook voorverpakt hoogwaardig gepresenteerd.

Geheel nieuw is een compleet concept biologische kaasspecialiteiten, welke onder het merk “Bioweide” op de PLMA zijn gepresenteerd. Bioweide is zowel voorverpakt als ook als hele kaas verkrijgbaar. Bioweide biedt vanaf de introductie direct een compleet assortiment biologische specialiteiten, van jong belegen tot en met oud en diverse lekkere kruidenvarianten zoals Bioweide basilicum en Bioweide fenegriek tot en met een biologische light kaas. Alle Bioweide varianten zijn 100% biologisch, 100% weidemelk en voor 100% van Hollandse komaf.

PLMA 2012Een opvallende noviteit op de Vandersterre stand was de presentatie van landgoed kaas; unieke kazen, op ambachtelijke wijze gemaakt op een 100 jaar oud landgoed in Twente. Door enkel melk te gebruiken van het landgoed - dus van de eigen koeien met een goed leven - wordt de beste smaak en kwaliteit gegarandeerd. Daarnaast is de bijzondere methode van “affinage”; het rijpen en het handmatig wassen van de kaas met karamel kenmerkend voor de landgoed kazen. Door de kaas met karamel te wassen ontstaan kazen met een diepe, donkerbruine korst en een zoetere smaak, die in Nederland als “Boer’n trots” op de markt zullen verschijnen.

Behalve sterke merken en unieke hoogwaardige concepten heeft Vandersterre Groep ook op het gebied van Private label veel te bieden. Uiteraard waren op de stand vele kaasspecialiteiten op basis van koe-, geiten- en schapenmelk gepresenteerd, die o.a. als private label leverbaar zijn. Ook bood de stand een overzicht van de verschillende mogelijkheden die Vandersterre Groep International kan bieden op het gebied van het voorverpakte kaas voor retail en grootverbruik. Kortom een bezoek aan de stand was meer dan de moeite waard.

 

April 2012

QR code brengt consument in digitale kaaswereld

Het toenemend gebruik van smartphones biedt nieuwe mogelijkheden voor het communiceren met de consument. Via diverse applicaties van de smartphone is online informatie, foto’s en videobeelden mobiel en op ieder gewenst moment beschikbaar.

Vandersterre Groep International, bekend van de internationale kaasmerken Prima Donna en Landana, loopt ook in de communicatie van deze merken voorop en introduceert als één van de eerste in de branche deze moderne communicatievorm.

Door gebruik te maken van een tweedimensionale barcode, de Quick Response (QR) code, hebben de internationale   kaasliefhebbers met een smartphone direct toegang tot de digitale wereld van het merk Prima Donna en/of Landana. Door heel eenvoudig de QR code te scannen met de smartphone bereikt men een schat aan informatie van het betreffende merk, de diverse varianten of lekkere recepten die te vinden zijn in de uitgebreide receptendatabase.

De QR codes van Prima Donna en Landana zijn o.a. te vinden op de product-etiketten, receptfolders, displaydozen en toonbankkaarten zoals deze veelal in de winkels te vinden zijn. Een unieke manier van moderne communicatie voor twee unieke kaasmerken.

 

Maart 2012

Award voor Landana geitenkaas MILD

Tijdens  de  recente  World  Championship  Cheese Contest in Wisconsin USA is Landana geitenkaas MILD “third AWARD winner”, dus 3e geworden in zijn klasse.

Landana Geitenkaas MILD is een heerlijk milde geitenkaas, bereid van 100% pure Hollandse geitenmelk en gewaardeerd vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit. Binnen de categorie van half-harde geitenkazen is Landana Geitenkaas MILD met een resultaat van 98,3 van in totaal 100 punten zelfs ‘s werelds best scorende Hollandse geitenkaas! Een belangrijke internationale waardering voor Landana Geitenkaas MILD.

Landana Geitenkaas MILD mag zich nu aansluiten in de rij van Landana prijswinnaars. Onlangs nog won Landana geitenkaas KORIANDER–FENEGRIEK goud tijdens de International Cheese Awards (Nantwich) en Landana Geitenkaas OUD werd recent beloond met een bronzen medaille tijdens de World Cheese Awards in het Engelse Birmingham.

 

SLANKE ANKE in nieuw outfit

SLANKE ANKE is al vele jaren succesvol in het segment minder vette kaas. Niet in de laatste plaats doordat SLANKE ANKE behalve minder vet ook minder zout is, een aspect dat nu actueler is dan ooit. Een gemiddeld mens krijgt dagelijks een overvloed aan zout binnen die het maximale zoutverbruik per dag met gemak overschrijdt. SLANKE ANKE bevat minder vet en minder zout en is daarmee de ideale kaas voor de bewuste genieter, zonder afbreuk te doen aan de heerlijk volle smaak. Met een geheel vernieuwde frisse uitstraling en verbeterd recept met nóg meer smaak zal SLANKE ANKE aan haar succes een nieuwe impuls geven.

 

Februari 2012

EK Voetbalkaas – De voltreffer voor de kaastoonbank

EK voetbalkaasVoor de vele voetbalfans brengt Vandersterre Groep de originele Voetbalkaas, waarmee elke kaastoonbank inspeelt op de actualiteit en daarmee zeker zal scoren richting het Europees kampioenschap voetbal.

De opvallend in voetbal-stijl geëtiketteerde Hollandse Gouda is een echte blikvanger en brengt de toonbank dan ook snel in voetbalsfeer. Door zijn milde, romige smaak zal Voetbalkaas snel de favoriet zijn van velen voetballiefhebbers, die gedurende de Europese voetbalhype de wedstrijden tot en met de finale op televisie zullen volgen.

Met een fris biertje of een glas wijn erbij wordt Voetbalkaas echt genieten. Op 8 juni begint het EK 2012 en op 1 juli wordt de finale gespeeld. Plan bijtijds deze kaas in uw activiteiten, de productie is gelimiteerd.

 

Januari 2012

Nieuwe Prima Donna vrachtauto’s

Prima Donna truck

Nadat eerder al de grote opleggers van Vandersterre Groep Packaging stijlvol in Prima Donna look werden gebracht zijn begin dit jaar ook de nieuwe bakwagens van Vandersterre Groep Nederland opgeleverd met de bekende Prima Donna lay-out. Samen met de zwarte cabines opvallend en hoogwaardig vervoer van onze merkkazen over de Nederlandse wegen.

 

December 2011

Onze kazen naar Japan

De kaasspecialiteiten van Vandersterre Groep vinden hun weg naar meer dan 40 landen in de hele wereld. Recent werd hier weer een nieuw land aan toegevoegd: Japan! Dus wie binnenkort dit land gaat bezoeken loopt de kans Landana OLD of Landana 1000 DAGEN in de kaastoonbank te zien liggen. Deze eerste order is een mooi resultaat als gevolg van de meest recente Anuga beurs in Keulen eind 2011.

Ga naar boven